El Rotary Club Granollers impulsa 'Somriures a taula', un sopar solidari amb un projecte de l'Hospital

L'entitat recaptarà fons per a un programa de prehabilitació per a pacients amb càncer de còlon

Societat

L'Hospital, el Rotray Club i el Gremi d'Hostaleria han presentat la col·laboració aquest dilluns
L'Hospital, el Rotray Club i el Gremi d'Hostaleria han presentat la col·laboració aquest dilluns

El Rotary Club Granollers celebrà el dijous 4 d'abril una nova edició del sopar benèfic 'Somriures a taula', una iniciativa anual pensada per recaptar fons per a una finalitat solidària. En aquesta ocasió l'entitat ha triat el projecte de prehabilitació per a malalts de càncer de còlon impulsat per l'Hospital General de Granollers. 

El projecte de prehabilitació té com a objectiu optimitzar l’estat físic del pacient per fer front a una intervenció quirúrgica. Concretament, el programa cerca la millora de la reserva funcional del pacient mitjançant l’entrenament físic personalitzat i la promoció de l’activitat física, i consta també d'accions de suport nutricional i psicològic per fer front a l’estrès de l’operació oncològica.

"Preparem el pacient perquè el resultat de la intervenció quirúrgica sigui més eficaç", assenyala Mònica Botta, directora mèdica de l'Hospital, qui explica que la iniciativa "ja es du a terme en altres centres sanitaris i va en línia amb la medicina moderna".

Un sopar amb ball i sortejos

Per dotar de recursos i personal el programa, el Rotary Club organitzarà un sopar distès el 4 d'abril (21 h) al restaurant Can Biel de Llinars del Vallès, amb sortejos d'obres d'art i ball amb el grup Finikitos. El preu del cobert serà de 75 euros per persona, i també hi haurà una fila zero per qui vulgui col·laborar en el projecte sense assistir al sopar.

"L'objectiu és que hi participin unes 200 persones", explica Felip Rovira, president del Rotary Club Granollers, qui també valora que enguany, coincidint amb el 25è aniversari d'organització a la ciutat, l'entitat ha optat per col·laborar en un projecte local. "Volem fer una col·laboració local i propera", diu Rovira.

'Somriures a taula' compta també amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental. El seu president, David Vàzques, recorda que aquesta és la 4a vegada que el gremi col·labora amb la iniciativa –vuit restaurants de la comarca oferiran diferents plats en forma de tast–, i valora la proximitat del proejecte escollit. "Ara juguem a casa i això encara ens agrada més", diu Vàzques.

Finalment, el director general de l'Hospital, Rafael Lledó, valora la "iniciativa d'alta sensibilitat social" del Rotary Club, una col·laboració que suposa, assegura, "un estímul per als professionals de la salut i una millora en l'atenció al pacient". Per assistir al sopar cal inscriure's a info@rotarygranollers.org.

 

 

Edicions locals