La Diputació assumirà la titularitat de la N152a entre Llerona i la Garriga

L'any vinent s'hi invertirà mig milió d'euros per adaptar-la a la normativa de carreteres

Societat

Per aquest tram de la carretera hi circulen diàriament 7.234 vehicles
Per aquest tram de la carretera hi circulen diàriament 7.234 vehicles

La Diputació de Barcelona assumirà la titularitat del tram de la carretera N152a entre Llerona i la Garriga, actualment municipal, i hi invertirà a l'entorn de mig milió d'euros per adaptar-la a la normativa en matèria de seguretat. D'aquesta manera, la via, ara considerada camí, passarà a ser catalogada com a carretera.

Ara fa tres anys la Diputació de Barcelona va elaborar un estudi, en col·laboració amb el Consell Comarcal i els ajuntaments, per dissenyar un nou Pla de Carreteres per a un període de 15 anys que renovi i actualitzi l'última planificació de la xarxa de carreteres de la Diputació, establerta a finals dels anys 70.

Entre les accions prioritàries al Vallès Oriental hi ha la conversió de la N152a entre Llerona i la Garriga –ara catalogada com a camí– en una carretera. Es tracta d'un tram de 2,21 km pel qual circulen diàriament 7.234 vehicles, un elevat volum de trànsit que requereix revisar les característiques de la via pel que fa a amplada, traçat, voral, estat del ferm, senyalització, seguretat, etc. 

Segons l'Ajuntament, el canvi de titularitat i, per tant, la conversió de la N152a de camí a carretera, es formalitzarà el 2021, moment en què la Diputació invertirà en aquest tram de la via entre 430.000 i 520.000 euros per posar-lo al dia sobretot en matèria de seguretat.

 

Edicions locals