Reobert al trànsit el tram tallat de la carretera de l'Ametlla

Una reixa i una malla han consolidat el talús de la penya, que amenaçava d'esllavissar-se

Societat

Aquest tram de la carretera estava parcialment tallat des del novembre
Aquest tram de la carretera estava parcialment tallat des del novembre

Divendres va quedar obert al trànsit, en els dos sentits de la marxa, el tram de la carretera de l'Ametlla (BV-1433) tallat parcialment al trànsit des de mitjans de novembre arran d'unes esllavissades a la penya. 

A finals de febrer van començar els treballs de neteja i retirada de terres al tram de la carretera afectat, entre el riu Congost i el pas de la Creu, a l'altura de la Mare de Déu de Fàtima. El tram estava parcialment tallat, amb només un carril de circulació habilitat i regulat per semàfors, des del novembre passat, arran d'unes esllevissades a la penya.

Des d'aleshores s'ha treballat en la consolidació del talús de la penya per evitar noves esllavissades en cas de pluja. Després de valorar diverses opcions, com la construcció d'un mur de contenció, finalment s'han col·locat dos elements superposats per tal d'assegurar el talús: una malla metàl·lica i una reixa. 

Divendres es van executar els últims treballs, motiu pel qual va caldre tallar el trànsit de tota la via durant unes hores, i posteriorment es va reobrir el tram definitivament en els dos sentits. Els treballs, amb un cost aproximat de 30.000 euros, els ha executat l'Ajuntament, tot i que els propietaris de la finca es faran càrrec del cost de l'obra.

 

 

Edicions locals