Les Franqueses acull l'exposició 'Amparo Poch. El compromís d'una dona lliure'

La mostra, que es podrà veure en diversos equipaments municipals, serà fins al 8 d'abril al Centre Cultural de Bellavista

Cultura, Societat

La mostra es pot veure al Centre Cultural de Bellavista fins al 8 d'abril
La mostra es pot veure al Centre Cultural de Bellavista fins al 8 d'abril

En el marc dels actes de commemoració del 80è aniversari del Bombardeig, les Franqueses acull l'exposició Amparo Poch. El compromís d'una dona lliure. La mostra, cedida pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, es podrà veure en diversos equipaments municipals.

A través de nou plafons, la mostra fa un recorregut per la vida i la trajectòria professional d'Amparo Poch (1902-1968), metgessa, escriptora, activista antifeixista i anarcofeminista i cofundadora al 1934 de la revista Mujeres Libres.

Considerada precursora en la lluita pels drets de les dones, l'exposició tracta els principals eixos de la seva trajectòria política, professional i personal, amb el seu activisme social i feminista.

Destaca la seva intensa activitat com a periodista i escriptora, la participació política com a directora general durant la II República, l'actuació en l'àmbit de la sanitat infantil i en els drets sexuals de les dones i com a professional de la medicina social.

Mostra itinerant

Des de divendres la mostra es pot veure al Centre Cultural de Bellavista, on es mantindrà fins al 8 d'abril. Posteriorment, es podrà visitar a les Antigues Escoles de Marata (de l'11 al 21 d'abril), a les Antigues Escoles de Corró d'Amunt (del 23 al 30 d'abril) i a les Antigues Escoles de Llerona (del 2 al 9 maig).

 

 

 

 


 

 

Edicions locals