Detingut el presumpte autor de 16 robatoris en comerços de Granollers i les Franqueses

Quan era descobert pels treballadors reaccionava de manera violenta per poder fugir amb el botí

Societat

Detingut el presumpte autor de 16 robatoris en comerços de Granollers i les Franqueses
Detingut el presumpte autor de 16 robatoris en comerços de Granollers i les Franqueses

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van detenir dimarts un home de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Granollers, per la seva presumpta relació amb 16 robatoris i furts en establiments comercials de Granollers i les Franqueses del Vallès. També se l’investiga per un delicte de danys, ja que va trencar la porta automàtica d’un dels comerços quan intentava sortir.

Dels setze fets, catorze furts i dos robatoris violents, un van ocórrer el 2017, onze el 2018 i la resta aquest mateix 2019.

El jove actuava sempre de la mateixa manera: entrava al comerç i, intentant passar desapercebut, sostreia garrafes d’oli, ampolles de licor, etc. Després intentava sortir del local sense ser detectat. Quan era sorprès pels treballadors es tornava violent. Amenaçava el personal i colpejava mobles o portes fins que aconseguia fugir amb el botí.

El detingut acostumava a triar els mateixos comerços per robar-hi. Això va generar un problema greu d’inseguretat entre els treballadors que temien que l’home tornés a actuar en qualsevol moment. De fet, 10 dels 16 robatoris els va perpetrar en el mateix establiment de Granollers.

La investigació va permetre relacionar el sospitós, a qui ja li constaven diversos antecedents policials per fets similars, amb els 16 fets delictius i per aquesta raó se’l va localitzar i detenir.

L’arrestat va passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, que ve decretar-ne la llibertat amb càrrecs i una mesura cautelar de no apropament a menys de 100 metres de l’establiment més afectat.

 

Edicions locals