Milers de persones es manifesten a Granollers durant la vaga feminista

Una llarga marxa pels carrers del centre ha reivindicat igualtat i llibertat per a les dones

Societat

Milers de persones han sortit al carrer aquest divendres en la manifestació del 8-M
Milers de persones han sortit al carrer aquest divendres en la manifestació del 8-M

Milers de persones han omplert de gom a gom la plaça de la Porxada aquest divendres amb motiu de la vaga feminista del 8 de març, Dia de la Dona. La concentració, convocada a les 12 h per la Coordinadora Feminista del Vallès Oriental, ha continuat amb una manifestació pels carrers del centre fins gairebé les 14 h.

La manifestació, tenyida de lila i majoritàriament femenina, ha arrencat a la Porxada i ha seguit per diversos carrers i places fins a acabar a la plaça de l'Església, on representants de la Coordinadora Feminista han llegit alguns dels "8.000 motius" que porten a fer vaga aquest 8 de març.

"Lluitem contra l'assetjament laboral, la bretxa salarial, la precarietat, el patriarcat, el capitalisme, la cossificació, la invisibilitat i submissió de la dona", deien. "I reclamem tots els drets: a decidir sobre el propi cos, a l'avortament, a les pensions dignes i a reconèixer el treball de cures com un bé de primer ordre".

La marxa –que arrossegava un taüt per enterrar el masclisme– també ha recordat la lluita de moltes dones per millorar les seves condicions de vida i ha servit per rebutjar tant el masclisme, el feixisme i el racisme com les moltes injustícies que encara pateixen les dones pel simple fet de ser-ho. "Ens volem vives, lliures, combatives i rebels!", clamaven les manifestants.

La vaga feminista ha seguit a les 14 h amb un dinar de carmanyola a la Porxada, i a la tarda s'ha convocat a baixar en tren plegades per assistir a la manifestació de Barcelona. D'altra banda, partits i entitats com PSC, UGT i CCOO també s'han concentrat a les 12.30 h a la Porxada per dir "prou a les bretxes, la violència i les desigualtats".

Edicions locals