'Falten més oportunitats per a les dones creadores'

La granollerina Alba Espinasa és productora teatral a la companyia Els Joglars

Cultura, Societat

'Falten més oportunitats per a les dones creadores'
'Falten més oportunitats per a les dones creadores'

La granollerina Alba Espinasa, de 39 anys, treballa en el món de la producció teatral des de fa 12 anys. Concretament és productora i gerent de la companyia Els Joglars, una feina amb majoria d'homes a la part organitzativa però amb una evolució creixent per part de les dones.

"Cada vegada és més habitual trobar dones en totes les feines i tots els àmbits de responsabilitat", diu Espinasa, tot i que "encara falten tècniques, directores i creadores", assegura. En la gestió i producció, resumeix, sol haver-hi més dones, "però en la part creativa encara ens costa d'entrar-hi, potser perquè ens han faltat oportunitats".

Amb tot, Espinasa admet que en el món de la cultura potser no hi ha tantes dificultats per a les dones com en altres sectors: "M'he trobat més problemes per ser jove que no pas per ser dona", explica, "tot i que algun programador sí que s'ha sorprès per aquesta qüestió".

Espinasa també considera que a les empreses petites, com la seva, "hi sol haver menys desigualtats, perquè tots fem de tot en igualtat de condicions", mentre que en les grans empreses els rols de gènere estan més definits i encara hi ha molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat real entre homes i dones.

 

Edicions locals