L'Escola Bellavista-Joan Camps reforça el teatre i els escacs al centre

Són projectes innovadors inclosos en el currículum del centre com a instruments pedagògics

Societat

L'àlbum il·lustrat, una de les activitats desenvolupades per l'escola a la Biblioteca Municipal
L'àlbum il·lustrat, una de les activitats desenvolupades per l'escola a la Biblioteca Municipal

L’Escola Bellavista-Joan Camps ha reforçat durant aquest curs diversos projectes educatius a través d’activitats com el teatre, els escacs i la cultura per tal de desenvolupar capacitats com l'expressió creativa i acció solidària amb l’entorn.

Una d’aquestes activitats és la que han dut a terme els alumnes de 6è dins el programa de visites escolars a la Biblioteca Municipal, l’àlbum il·lustrat, un recurs que promou estratègies de treball afavorint la participació directa, l’escolta activa i el diàleg. Una altra, enguany ampliada també a l’alumnat de P3, és l’ús dels escacs no només com un joc, sinó com una eina per desenvolupar capacitats i valors fonamentals.

Més teatre escolar

El teatre escolar s’ha consolidat aquest curs com a instrument pedagògic per al desenvolupament integral dels alumnes, potenciant les capacitats d’expressió creativa i acció solidària amb l’entorn. Aquesta disciplina, desenvolupada pels alumnes de 6è des de fa vuit anys – des del curs 2015-2016 amb l’assessorament de la companyia Frec a Frec i el suport del Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut–, s’ha ampliat enguany als alumnes de 3r, que per primera vegada també presentaran obra.

L’escola treballa el teatre de manera transversal, propiciant l’aprenentatge de continguts de diverses àrees. La primera estrena d’aquest curs serà el dia 28 de març, quan els alumnes de 6è interpretaran l’obra Un mal dia el té qualsevol, d’Adelaida Freixes, en dues sessions.

Finalment, per primera vegada, la rua de Carnaval de l’Escola Bellavista-Joan Camps ha estat una activitat coordinada amb l’Escola Bressol Municipal el Gegant del Pi. Els alumnes dels dos centres han realitzat junts la cercavila pels carrers de Bellavista fins a la plaça Major. A més, han comptat amb l’animació musical del grup de batukada La Til·la, format per alumnes de l’Institut el Til·ler.

 

Edicions locals