L'Ajuntament projecta un circuit per a bicis i una pista d'atletisme a prop del Falgar

La instal·lació se situarà a la zona verda que hi ha entre la Via Europa i els carrers França i Itàlia, al polígon Pla de Llerona

Esports

Pròximament es redactarà el projecte executiu per fer una pista de 200 metres de corda
Pròximament es redactarà el projecte executiu per fer una pista de 200 metres de corda

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va anunciar durant la presentació de La Mitja 2019 que pròximament es començarà a redactar el projecte executiu per habilitar un circuit de bicicletes i una pista d’atletisme al municipi.

“Serà un tartan d’uns 200 metres de corda”, avançava l’alcalde als amants de l’atletisme. Concretament, la instal·lació se situarà a la zona verda que hi ha entre la Via Europa i els carrers França i Itàlia, al polígon Pla de Llerona, molt a prop dels parcs del Falgar i la Verneda, on també hi ha diversos camins i traçats per a la pràctica de l’esport.

Actualment aquesta zona verda està molt poc utilitzada, i l’objectiu és aprofitar l’espai, donar-li un altre ús i, alhora, dotar les entitats esportives d’equipaments adequats per a la pràctica de l’esport.

A petició de les entitats

El projecte de creació d’una pista d’atletisme respon a la demanda d’algunes entitats del municipi, com A4elkm i el Club Ciclista, que en més d’una ocasió han expressat la voluntat de disposar d’un espai adequat al municipi per als entrenaments i la pràctica de l’esport en general. Per això, deia l’alcalde, “escoltem molt el que ens diuen les entitats del municipi i pensem com ho apliquem a les nostres instal·lacions”.

L'impacte de La Mitja

La celebració de La Mitja “està constantment en les nostres agendes polítiques”. Així descrivia Colomé l’impacte de la cursa en l’activitat i els projectes municipals. “Les actuacions que es fan als nostres municipis estan condicionades pel calendari de La Mitja, perquè és una cita esportiva amb la qual hi estem compromesos”, expressava.

Un dels exemples que apuntava l’alcalde en aquest sentit són les obres de renovació del paviment que s’estan executant aquesta setmana en un tram de vorera de la carretera de Ribes, entre el carrer de l’Alba i la carretera de Cànoves. “En lloc d’aixecar-ho tot de cop, ho anem fent per trams perquè l’impacte sigui mínim i perquè el dia de La Mitja tot estigui perfecte, i després continuarem amb un altre tram”, indicava.

Igualment, la canalització d’aigua potable per la carretera de Ribes, entre l’Ajuntament i el nucli urbà de Llerona, “també s’ha previst perquè estigui enllestit abans del 24 de febrer".

 

 

Edicions locals