Rafa Bernabé, candidat de la confluència entre LFI, ERC, EUiA i ICV

La llista d'esquerres encara no ha decidit el nom amb el qual concorrerà a les eleccions

Política

Rafa Bernabé encapçalarà la llista
Rafa Bernabé encapçalarà la llista

Els integrants de les assemblees de Les Franqueses Imagina (LFI), ERC, EUiA i ICV van reunir-se dissabte per validar l'acord que els permetrà presentar-se plegats a les eleccions municipals del 26 de maig a les Franqueses. A més de formalitzar el pacte, es va acordar l'estructura per preparar les eleccions i es van escollir els 10 primer integrants de la llista, que encapçalarà l'actual portaveu d'Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC), Rafa Bernabé.

Bernabé, veí de Bellavista, és professor de formació ocupacional i des de 2011 és regidor a l'oposició per Imaginem les Franqueses en Comú. La número 2 de la llista, independent a proposta d'ERC, serà l'arquitecta Imma Ortega, vinculada al Taller d'Arquitectura i Arts Plàstiques de Corró d'Avall. Ortega, a més, és presidenta de l'Associació Amics dels Pastorets de Granollers.

La resta d'integrants de la llista seran Àngel Profitós (3), actual portaveu d'ERC; Dolors Amaro, d'ICV (4), portaveu de la Plataforma Afectats Multes (PAM); Àlex Vega, d'EUiA i regidor d'ILFC (5); Èlia Montagud, regidora d'ILFC (6); Marc Montañés, d'ERC (7), Dolors Isart, d'ERC (8); Quintín Valiente, d'LFI (9); i Nelsi Romero, d'ICV (10).

La llista, que es presentarà pròximament, està pendent d'escollir el nom amb el qual concorrerà a les eleccions. L'any 2015, ILFC va obtenir 1399 vots –incloent Podem– i quatre regidors; ERC 837 vots i dos regidors; i ICV (aleshores amb el nom Esquerra Verda) 312 vots i cap regidor.

Edicions locals