Pau Ribes i Meritxell Mas, millors esportistes amateurs de les Franqueses

La 23a Nit de l'Esport va premiar els millors esportistes locals del 2018 en una gala a l'Hotel Ciutat de Granollers amb gairebé 500 assistents

Esports

Pau Ribes i Meritxell Mas, nomenats millors esportistes amateurs
Pau Ribes i Meritxell Mas, nomenats millors esportistes amateurs | Ajuntament de les Franqueses

Nil Artiaga

L'Hotel Ciutat de Granollers es va vestir de gala divendres per acollir la 23a edició de la Nit de l'Esport de les Franqueses. Pau Ribes i Meritxell Mas, ambdós del Club Natació les Franqueses, van ser guardonats com a millors esportistes amateurs del 2018, en un acte que es va allargar fins a dos quarts de dues de la matinada.

La gala, organitzada pel Patronat Municipal d'Esports, amb el suport dels clubs de les Franqueses, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, va comptar amb gairebé 500 assistents i 77 nominats repartits en set categories diferents. 

A més dels dos millors esportistes amateurs (masculí i femení), també es va premiar Eduald González (Club de Tennis Els Gorchs) i Iria Esteban (Karate Nokachi), millors esportistes en categoria de promoció; Oriol Miró (Balonmano Granollers) i Clàudia Julià (Club Natació Granollers), en categoria de formació; i Lluís Culí (Club de Tir amb Arc les Franqueses), com a millor entrenador.

D’altra banda, pel que fa a la resta de premis, cal destacar els finalistes en les diferents categories: Noelia Fernández (Tir amb Arc) i Anna Codina (Club a 4 el Km), en amateur femení; Kamil Fazil (Okamishin Bellavista) i Adrià Martínez (BM Granollers), en amateur masculí; Ester Somaza (BM la Roca), Ainoa Astorga (Karate Nokachi), Aaron Raya (Karate Nokachi) i Joan Arnal (Tir amb Arc), en formació; Noa Pardillo (CA Canovelles), Martina López (BM Granollers), Àlex Almendros (Karate Nokachi) i Jan Domínguez (Tir amb Arc), en promoció; i Montse Marín (Karate Nokachi), Agustín Núñez (Karate Nokachi) i Enrique Gallego (handbol FC Barcelona), en categoria d’entrenador/a.

També, pel que fa als mèrits personals, es va guardonar, “per la seva tasca i dedicació”, Toni Vives (AE Handbol LF / PME), Tània Rugel (Bellavista Milán), Jaume Aragonés (Club d’Atletisme A4 el KM), Rafa Valls (pel foment del tenis), Jordi Madera (per les fites esportives en l’àmbit Nacional i participació en proves internacionals), Rosa Mª Isidro Ortega (CB Les Franqueses), David Guix (Club Escacs) i Anna Riera (Campiona d’Espanya de marató, en categoria màster, a Ciudad Real).

I en la categoria de premis especials, es va premiar l’AE Ramassà, pel projecte esportiu i solidari a Madagascar el 2018, amb el suport a la construcció d’un centre d’acollida per a nens; i l’Institut Lauro, per la participació i organització del 7è Raid Intercicles de Catalunya.

Una gala de luxe

L'acte, presentat i conduït pel periodista esportiu de TV3 Jordi Sanuy, va comptar amb la presència d'esportistes i totes les entitats esportives de les Franqueses: jugadors, entrenadors, formadors, directius i molts familiars de tots ells; repartits per les múltiples taules ben guarnides que ocupaven la Sala de Convencions de l'Hotel.

També, amb la presència d'algunes autoritats, com el director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat, Toni Reig; el diputat adjunt d'esports de la Diputació de Barcelona, Pere Pons; i el mateix alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, que, en els parlaments inicials, va recordar l'orgull i el prestigi que representa la Nit de l'Esport per la ciutat.

A més, va aprofitar l'ocasió per demanar a la Diputació "ajuda" per organitzar alguns torneigs que vindran, com el Torneig Internacional Femení Les Franqueses del Vallès ITF-WTA que es farà entre els dies 29 d'abril i 5 de maig. També va tenir paraules sobre la Mitja Marató. Va assegurar que les Franqueses "està a punt" i va esperonar a tothom a sortir al carrer per animar i a fer de la Mitja "la prova més important del país".

Per la seva banda, Pere Pons va declarar que "per la Diputació és una prioritat que cada cop més hi hagi més persones que facin esport, perquè la pràctica esportiva no només és activitat física, sinó que també enriqueix les persones i ens aporta uns valors que ens acompanyaran durant la resta de la nostra vida".

La gala també va comptar amb la presència de l'alpinista Sergi Mingote, que va parlar sobre el seu repte de coronar sis cims de més de 8.000m. També, un sopar per a tots, que els cambrers van repartir entremig de l'acte en dues tandes, el primer i el segon plat. A més, dos actors de teatre de la companyia Planeta Impro van posar la cirereta del pastís a la gala, amb els seus shows dinàmics d'improvisació i interactius amb el públic, sota el títol Improshow, que van aportar el seu toc d'humor a la nit i van provocar les rialles de tothom.

Edicions locals