L'Hospital, Àgora, Fersix i La Mitja es posen el mocador per combatre la diabetis

L'Associació Esportiva i l'assessoria granollerina impulsen un projecte solidari perquè el centre sanitari pugui implantar bombes d'insulina

Societat, Esports

L'Hospital, Àgora, Fersix i La Mitja es posen el mocador per combatre la diabetis
L'Hospital, Àgora, Fersix i La Mitja es posen el mocador per combatre la diabetis

Recaptar fons per al tractament de la diabetis tipus 1. Aquest és el propòsit que s’han marcat aquest any la Mitja Marató de Granollers i l’empresa Àgora en col·laboració amb l’Hospital General de Granollers per tal que el centre hospitalari aconsegueixi l’acreditació per posar bombes d’insulina a les persones diabètiques tipus 1.

El Clínic de Barcelona ha estat pioner en adaptar aquest nou programa. Fins ara, els pacients del Vallès assignats al programa havien de desplaçar-se a Barcelona per rebre el tractament, i amb aquest projecte es vol dotar l’Hospital de Granollers d’un nou servei per a tots els habitants de la comarca que beneficiï els pacients tant en la qualitat de l’assistència com en el confort que representa no haver de desplaçar-se uns 30 quilòmetres per seguir el tractament.
Per recaptar diners es posaran a la venda mocadors tubulars amb el lema de la campanya Els 21 seran Mitja vida, que es podran trobar per només 3 euros a diferents establiments de la ciutat, la fira del corredor i Àgora –de 9 a 14 i de 15 a 18 h–.

Segons explica Sergi López, d'Àgora, l'assessoria està vinculada i compromesa amb la comarca i per això participa activament en actes tant de Granollers com del seu entorn. Actualment té presència en el sector cultural, esportiu i de motor, i ara també s’ha proposat col·laborar des de l’àmbit social a través d’un projecte comú amb l’Hospital de Granollers sobre la diabetis, en el qual col·laboren també altres empreses.

Des d’Àgora asseguren que el projecte “ha costat molt de dur a terme, però finalment, gràcies a la relació amb la Mitja i altres patrocinadors i empreses, com Fersix –que ha facilitat els mocadors–, es podrà iniciar”.

Edicions locals