La passada dels Tres Tombs, diumenge, tindrà més carros i cavalls que mai

Diumenge es farà una nova passada de Sant Antoni Abat al municipi

Cultura

Tres Tombs de les Franqueses  I  Foto: La Cívica
Tres Tombs de les Franqueses I Foto: La Cívica

Una desena de carros i uns 120 cavalls formaran part, diumenge, de la passada dels Tres Tombs de les Franqueses. Un any més, l'Ajuntament, en col·laboració amb la parròquia de Santa Eulàlia de Corró d'Avall i l'Associació Cívia i Cultural de Corró d'Avall, organitzen una festa amb més de 50 anys d'història al poble.

En aquesta ocasió es preveu la participació d'una desena de carros amb 25 cavalls només de transport, a més de tractors amb eines del camp i uns 120 cavalls de muntar de quatre hípiques de l'entorn, una més que l'any passat. Es tracta de l'Hípica Llerona, dirigida per Joan Font; l'Hípica Guillermo, de Corró d'Avall; el Club Hípic La Quaranya, de l'Ametlla; i l'Escola d'Equitació Granollers, situada al Ramassar, que serà l'abanderat i que desfilarà amb ponis i amb els seus joves genets.   

La regidora d'Agricultura, Rosa Pruna, posava en valor divendres que la festa de Sant Antoni, patró dels animals, "és una festa lligada al camp, un homenatge als pagesos i una reivindicació de les feines del camp".

Sergi González, mossèn de la parròquia de Santa Eulàlia, recordava per la seva banda que aquestes festes tradicionals "són les nostres arrels", i "no podem deixar que es perdin aquetses tradicions perquè això també és fer poble", deia.

Albert Costa, de la Cívica, explicava que aquest és el tercer any que l'entitat col·labora amb la festa de Sant Antoni preparant l'esmorzar, engalanant els carros i repartint els borregos. Costa, però, feia una crida a la resta d'entitats del municipi perquè també s'hi impliquin i així la festa sigui més reeixida.

Programa d'actes

Pel que fa al programa d'actes, la festa començarà a les 9.30 h amb l'esmorzar dels traginers i la concentració de carruatges, cavalls i tractors al passeig Tagamanent, seguit de l'ofici religiós a la parròquia de Santa Eulàlia (11 h). En acabat es formarà la rua, i a les 12 h es farà la benedicció tant de cabvalls com d'animals domèstics a la cruïlla de la plaça de l'Església amb el carrer Sant Ponç i l'avinguda Santa Eulàlia.

Tot seguit començarà la passada dels Tres Tombs, que passarà pels carrers Sant Ponç i de la Serra, la plaça de l'Escorxador, la carretera de Ribes i la plaça de l'Ajuntament. Finalment a les 13.45 h hi haurà degustació de borregos i vi dolç, desfilada individual de tots els participants a la rua i el lliurament d'obsequis als participants.

Edicions locals