Acord entre LFI, ERC, EUiA i ICV per presentar-se junts a les eleccions municipals

Una assemblea conjunta servirà dissabte per triar el candidat i part de la llista electoral

Política

Actualment, ILFC –amb EUiA– té quatre regidors i ERC dos
Actualment, ILFC –amb EUiA– té quatre regidors i ERC dos

Les Franqueses Imagina, ERC, EUiA i ICV han arribat a un acord per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del 26 de maig a les Franqueses. L'acord arriba després de mesos de converses entre aquestes formacions i la CUP, que finalment s'ha despenjat de l'acord i ha decidit concórrer a les eleccions en solitari.

Segons apunten fonts d'aquests grups, l'acord ha estat validat per les assemblees de militants de totes les formacions. Davant d'això, dissabte se celebrarà la primera assemblea conjunta amb membres de tots els partits, en què es formalitzarà el pacte i on "començarem a treballar per dotar-nos de l'estructura oportuna per arribar amb el màxim de força a les eleccions".

En l'assemblea també es preveu elegir el candidat de la formació –l'acord assenyala que serà de Les Franqueses Imagina– i part dels membres de la llista –el número 2 serà d'ERC–. Un dels esculls principals que hi havia en les negociacions, la comptabilització de vots per configurar el Consell Comarcal i la Diputació, depèn ara de les direccions comarcals dels partits i no condiciona el pacte a escala local. 

Segons apunten les quatre formacions, "la ciutadania de les Franqueses es mereix una iniciativa d’esquerres, inclusiva, que transcendeixi els partits i que estigui en condicions de lluitar per accedir al govern municipal per fer realitat un projecte plural, assembleari i que construeixi aliances per fer front als reptes del poble".

 

 

Edicions locals