La Fundació Carles Pi i Sunyer guardona el servei de mediació del Pla de Barris

Dijous va rebre el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques per l'èxit de les seves iniciatives

Societat

L'alcalde i el regidor del Pla de Barris van recollir el guardó
L'alcalde i el regidor del Pla de Barris van recollir el guardó

El Servei d'assessorament i mediació en temes de veïnatge del Pla de Barris ha estat una de les iniciatives certificades com a bona pràctica pel Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Carles Pi i Sunyer. En concret, se n'ha destacat la seva aportació innovadora i de qualitat, que pot servir de referència a d'altres ajuntaments i entitats locals.

El reconeixement va tenir lloc dijous a l'Auditori AXA de Barcelona, en un acte que va comptar amb l'assistència d’uns 450 experts i autoritats locals, entre les quals els 81 ajuntaments que han fet aportacions al banc i que han estat distingits amb el certificat de bona pràctica entre els anys 2014 i el 2018.

A més, també van entregar-se diplomes per les experiències 2014-2018, i l'Ajuntament de les Franqueses va rebre el reconeixement per l'Espai familiar, un servei ubicat a Bellavista que treballa per la integració, participació i prevenció de la comunitat.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa, insipirada en els principis de la Carta Europea de l’Autonomia Local (CEAL), que vol estimular la innovació i la bona governança local, seguint les estratègies establertes pel Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa.

Mediació en conflictes veïnals

El Servei d'assessorament i mediació en temes de veïnatge és un servei públic i gratuït, posat en marxa l’any 2014 a Bellavista i ampliat posteriorment a la resta del municipi, que té l'objectiu de fer mediació en conflictes veïnals, com ara impagaments, sorolls, desavinences, ocupacions, etc.

A banda de la mediació, també organitza tallers pràctics i xerrades al voltant d'aquesta temàtica, adreçats tant a presidents de les comunitats com als mateixos veïns. L'atenció als usuaris té lloc a Bellavista Activa dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 13 h, i dijous, de 16 a 18 h; i a l’Ajuntament dimarts, de 16 a 18 h, i dimecres, de 9 a 13 h.

Edicions locals