El kenyà Abraham Kiptum, rècord mundial en mitja marató, cap de cartell de La Mitja

L'organització ja escalfa motors per al 24 de febrer, quan s'esperen més de 10.000 corredors i 1.400 voluntaris

Esports

Organització, alcaldes, institucions, patrocinadors i col·laboradors, en la presentació de la cursa
Organització, alcaldes, institucions, patrocinadors i col·laboradors, en la presentació de la cursa

A falta de poc més d’una setmana perquè arrenqui la 33a edició de La Mitja Granollers-les Franqueses-la Garriga –amb la possibilitat de córrer els 10 km i el Quart (5 km)–, l’olla de La Mitja ja bull i centenars de corredors ja entrenen per bona part del traçat que el 24 de febrer s’omplirà amb més de 10.000 atletes.

“Enguany hem endarrerit la data perquè no podem competir amb molins de vent, la mitja de Barcelona té molta força”, deia Toni Cornellas, president de l’Associació Esportiva La Mitja.

Dilluns, les instal·lacions de KH-7 Lloreda, un dels principals patrocinadors, van ser l’escenari de la presentació d’aquesta 33a edició, que va comptar amb la participació dels alcaldes dels municipis implicats, l’organització, els patrocinadors i col·laboradors.

Entre d’altres, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, posava en valor l’impacte de La Mitja en la societat. “És una història d’èxit, feta per les persones, que ens explica com a territori”; Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses, recordava que “La Mitja ha fet repensar les ciutats, tenim molt en compte les entitats esportives a l’hora de fer actuacions a la via pública”, i Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, destacava per la seva banda com aquesta cursa “apropa l’esport de nivell al territori” i “connecta els municipis al voltant de l’esport”.

Cursa popular i solidària

"A Granollers no es corre mai sol", destacava Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport. “Aquest és el gran valor de La Mitja, que s’hi pot participar com a atleta, com a voluntari o com a espectador”, deia.

En aquest sentit, la cursa comptarà amb la col·laboració altruista de 1.400 persones entre voluntaris, policies locals, mossos d’esquadra i unitats d’assistència sanitària, i segons les previsions de l’organització, la d’enguany serà la que més públic i animació aplegarà al llarg del circuit, ja que hi ha previstos fins a 15 punts d’animació amb unes 250 persones, per animar els corredors.

Igualment, a més de popular, La Mitja també serà un cop més una cursa solidària, ja que col·laborarà novament amb entitats com l'Hospital, Dimas, El Xiprer, Montserrat Montero, Polseres Candela i el síndrome de RETT, “entitats de km 0”, deia Cornellas.

El rècord mundial, a Granollers

Més enllà de ser una cursa popular molt participativa, l’organització de La Mitja sempre aposta per portar a Granollers atletes de reconegut prestigi. En aquesta ocasió la figura més destacada serà el kenyà Abraham Kiptum, l’atleta que actualment ostenta el rècord mundial de mitja marató.

Kiptum va batre tots els rècords l’octubre passat a València, on va completar el recorregut en 58 min 18 segons. Amb aquest resultat, Kiptum va millorar en 5 segons el rècord mundial de Zersenay Tadese establert el 2010.

Altres atletes de renom que també correran La Mitja seran l’etíop Teshome Mekonen –tercer a la Mitja Marató de Nova York el 2017–, els kenyans Edwin Soi i Felix Kipngetich Chepyegon, i el català Carles Castillejo, 1r classificat a La Mitja del 2012, que dilluns va participar en la presentació de l’edició d’enguany. “El més important és no tenir por, ser positiu i confiar en un mateix”, deia Castillejo.

En categoria femenina, les atletes més destacades seran la kenyana Stella Chepkorir i la ugandesa Rebeca Chepteguei, mentre que en equips destacaran els anglesos formats per Chris Rainsford, Doug Musson, Tom Evans i Petros Surafei en categoria masculina, i per Calli Thackery i Georgina Schwening en femenina.

 

 

Edicions locals