Un document confirma un altre bombardeig a les Franqueses el 1939

L’historiador Joan Garriga ho explicarà a la conferència d’aquest dijous, a les 19.30 h, a la sala de plens

Societat

Un monòlit recorda a la plaça de l'Ajuntament el bombardeig de 1939
Un monòlit recorda a la plaça de l'Ajuntament el bombardeig de 1939

Els treballs de recuperació de memòria històrica que s’estan portant a terme des de l’Ajuntament de les Franqueses han permès descobrir un document que confirma un altre bombardeig al municipi el 26 de gener de 1939.

L’Arxiu Municipal conserva una valoració d’un arquitecte que fa referència als danys que va patir un mur de l’edifici de l’Ajuntament com a conseqüència de l’onada expansiva d’una bomba. Aquest és el primer document que permet certificar un altre bombardeig, a banda del que ja es tenia constància del 24 de gener en què van morir tres persones. L’Arxiu Municipal va avançant en la recerca i documentació de tot el que s’ha conservat a l’edifici.

Precisament aquest mes continuen els actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig i dijous (19.30 h, sala de plens) l’historiador Joan Garriga pronunciarà la conferència Les Franqueses del Vallès, els darrers dies de la guerra. En la xerrada Garriga farà referència a aquest document i altres dades importants que s’han conegut els últims mesos arran del projecte de recuperació de memòria històrica.

 

Edicions locals