El planetari més gran de Catalunya fa parada a Bellavista

La matinal astronòmica transforma la plaça Major en un observatori gegant

Societat

Unes 200 persones van participar en la matinal astronòmica de dissabte
Unes 200 persones van participar en la matinal astronòmica de dissabte

La matinal astronòmica, una de les activitats del Febrer Científic organitzat per la Biblioteca Municipal, va portar dissabte fins a Bellavista el planetari portàtil més gran de Catalunya. Durant tot el matí, la instal·lació va prermetre observar l'univers a tots els veïns que van participar en l'activitat, unes 200 persones.

El Centre d'Observació de l'Univers va ser l'encarregat d'instal·lar el planetari a la plaça Major de Bellavista, on durant el matí de dissabte s'hi van dur a terme diversos tallers i activitats per a tota la família. Dos telescopis convencionals van donar l'oportunitat d'observar el sol, mentre que un altre telescopi ensenyava el moviment de rotació de la terra.

També va fer-se un taller d'estampació de planetes i un forn solar, fabricat amb materials reciclats, que demostrava com l'energia del sol combinada amb un sistema de miralls és capaç de coure una pizza sense necessitat de cap giny elèctric.

Més activitats

Les activitats del Febrer Científic de la Biblioteca continuaran durant tot el mes. Els divendres 15 i 22 de febrer (18 h), al Centre Cultural de Bellavista, hi haurà tallers d'experiments; mentre que els dimecres 13, 20 i 27 de febrer (17.30 h), al mateix espai, hi haurà tallers d'il·lustració científica. Altres tallers seran els de mecànica orbital, el dijous 21 de febrer (18 h), al Centre Cultural de Bellavista, i un de química per a petits científics, el dissabte 23 de febrer (11 h) al mateix espai.

També hi ha prevista una tertúlia literària amb l'escriptor Francisco Fernández sobre Cerca de las estrellas el divendres 15 de febrer al Centre Cultural de Bellavista; la conferència científica La història de la ciència com mai te l'havien explicat, amb Ignasi Llorente, el dimecres 26 de febrer al Centre Cultural de Bellavista; i una hora del conte científica, amb La petita Mei a la recerca dels colors perduts, el dijous 28 de febrer (17.30 h) al Centre Cultural de Bellavista.

Edicions locals