Vistiplau de la Generalitat a l’intercanvi de terrenys entre les Franqueses i Cànoves i Samalús

Els dos municipis faran una permuta de 19.000 metres quadrats de terreny rústic per regularitzar un sector de Ca l'Esmandia

Societat

Tota la urbanització de Ca l'Esmandia serà ara de Cànoves i Samalús
Tota la urbanització de Ca l'Esmandia serà ara de Cànoves i Samalús

La Generalitat ha donat el vistiplau a l’intercanvi de prop de dues hectàrees de terreny entre les Franqueses i Cànoves i Samalús acordat pels dos municipis l’abril de 2016 després de molts anys de parlar-ne entre els dos municipis.

Segons l’acord assolit aleshores, les Franqueses cedirà el sector oest de la urbanització de Ca l’Esmandia, de 18.678 metres quadrats, a Cànoves i Samalús, mentre que aquest municipi donarà la mateixa quantitat de terreny a les Franqueses a l’est del paratge de Can Manyosa, en tots els casos de sòl rústic.

L’intercanvi es produirà a petició de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, ja que al sector oest de la urbanització de Ca l’Esmandia hi ha una vintena de parcel·les amb algunes cases que, malgrat formar part del terme municipal de les Franqueses, reben els serveis i subministraments bàsics de Cànoves. A més, les cases estan construïdes en sòl agrícola, una irregularitat que l’Ajuntament de Cànoves i Samalús vol legalitzar per millorar el conjunt de la urbanització.

Així, per corregir els inconvenients que suposa per als veïns d’aquestes cases, els dos ajuntaments van acordar la permuta i van iniciar els tràmits per fer-la efectiva, tant a través dels plens municipals com de l’aleshores Departament de Governació de la Generalitat. Ara la tramitació continuarà a través de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, un tràmit que pot durar més d’un any.

 

Edicions locals