El planetari portàtil més gran de Catalunya serà dissabte a Bellavista

La plaça Major acollirà dissabte una matinal astronòmica dins les activitats del Febrer Científic de la Biblioteca

Societat

El planetari portàtil més gran de Catalunya, instal·lat dissabte a Bellavista
El planetari portàtil més gran de Catalunya, instal·lat dissabte a Bellavista

El Febrer Científic, el cicle divulgatiu impulsat per la Biblioteca Municipal, organitza aquest dissabte, d'11 a 13.30 h a la plaça Major de Bellavista, una matinal astronòmica, una activitat per a tots els públics i, especialment, per a les persones a qui els agrada l'astronomia o senzillament té curiositat per entrar dins un planetari.

Aquest dissabte, doncs, hi haurà l'oportunitat de gaudir del planetari digital portàtil més gran de Catalunya, que comptarà amb explicacions dels astrònoms del Centre d'Observació de l'Univers del Parc Astronòmic del Montsec.

També s'hi podrà fer observació solar amb telescopis per a la observació directa del sol; un taller d'energia solar, amb la creació de forns solars amb materials reciclats; i el taller d'estampació de planetes La travessa galàctica.

Febrer, el mes de la ciència

El Febrer Científic compta amb una quinzena d'activitats relacionades amb el coneixement científic adreçades a totes les edats i pensades per gaudir de la ciència d'una manera "lúdica, entretinguda i rigorosa".

Entre d'altres, els divendres 8, 15 i 22 de febrer (18 h), al Centre Cultural de Bellavista, hi haurà tallers d'experiments; mentre que els dimecres 13, 20 i 27 de febrer (17.30 h), al mateix espai, hi haurà tallers d'il·lustració científica. Altres tallers seran els de mecànica orbital, el dijous 21 de febrer (18 h), al Centre Cultural de Bellavista, i un de química per a petits científics, el dissabte 23 de febrer (11 h) al mateix espai.

També hi ha prevista una tertúlia literària amb l'escriptor Francisco Fernández sobre Cerca de las estrellas el divendres 15 de febrer al Centre Cultural de Bellavista (hora per determinar); la conferència científica La història de la ciència com mai te l'havien explicat, amb Ignasi Llorente, el dimecres 26 de febrer al Centre Cultural de Bellavista (hora per determinar); i una hora del conte científica, amb La petita Mei a la recerca dels colors perduts, el dijous 28 de febrer (17.30 h) al Centre Cultural de Bellavista.

 

Edicions locals