Instal·lada la tanca de seguretat al camí de Marata per pacificar el trànsit

Segons un estudi de la Diputació cada dia hi circulen 2.500 vehicles

Societat

La tanca de seguretat farà reduir la velocitat dels vehicles
La tanca de seguretat farà reduir la velocitat dels vehicles

Aquesta setmana s’ha dut a terme una nova fase de pacificació del camí vell de Marata per tal que esdevingui un camí rural, una antiga reivindicació dels veïns i usuaris del vial.

S’han senyalitzat les entrades al vial amb rètols informatius i s’ha creat d’un element reductor de velocitat a la recta de Can Tort, així com s’ha col·locat una tanca de fusta entre ca l'Enric i el camí del cementiri que delimita l’espai per a vianants –d’un metre al voral– de la calçada, que s’ha reduït de 4,5 a 3,5 metres.

Les actuacions arriben després que fa unes setmanes es pintés a terra la reducció de la calçada i es desbrossessin els marges. El proper pas serà la col·locació de reflectors de senyalització per advertir la presència dels elements reductors de velocitat del camí, una acció que s’executarà els pròxims dies.

Sobre la velocitat, acordada inicialment amb els veïns a 30 km/h, finalment serà a 40 km/h arran d’un informe policial que opta per igualar totes les velocitats màximes dels camins rurals a 40 km/h. D’altra banda, el tonatge màxim permès per circular per aquest vial serà de 3,5 tones (excepte serveis a granges), i no de 7,5 com indiquen erròniament els rètols d’accés.

En aquest cas l’Ajuntament ja s’ha compromès a corregir la senyalització. Pel que fa a l’element reductor de velocitat, tipus esquena d’ase, s'ha instal·lat uns 35 metres després del camí d’entrada a la masia de can Tort en sentit Cardedeu, un dels punts on més velocitat agafaven els vehicles. En total, al llarg del camí vell de Marata s'han instal·lat tres elements reductors.

Una via concorreguda

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, la intensitat mitjana de vehicles que hi circulen se situa al voltant dels 2.500 al dia –bona part dels quals ho fan a gran velocitat–, amb un percentatge de vehicles pesants del 6,5%.

 

Edicions locals