La CUP es desmarca del pacte d'esquerres per a les municipals

Els cupaires consideren que se'ls demanaven "massa renúncies" i anuncien que es presentaran en solitari

Política

La CUP va constituir l'agrupació local de les Franqueses a incis del 2017
La CUP va constituir l'agrupació local de les Franqueses a incis del 2017

"Excessives exigències d'uns, imposicions d'uns altres, ens obligaven a renunciar als valors de la CUP. Ens veiem al maig: candidatura pròpia!". Amb aquest missatge a les xarxes socials comunicava la CUP diumenge que es desmarca de les negociacions per formar una candidatura conjunta d’esquerres per a les municipals entre Les Franqueses Imagina (LFI), ERC, ICV, EUiA i els mateixos cupaires.

La formació assegura que "tot i estar a favor del pacte d'esquerres, pel qual hem treballat durant mesos, les excessives exigències d’ERC i Iniciativa no ens permeten subscriure'l". En l’assemblea celebrada diumenge el grup va considerar "inacceptables la gran quantitat de renúncies imposades per aquests partits", i va decidir que, en aquestes circumstàncies, "el millor per al municipi és i serà un projecte transformador per als pobles de les Franqueses".

Des de la CUP no han volgut revelar quines han estat les "exigències" dels altres partits per "no perjudicar la resta de grups que continuen negociant", ja que, asseguren, "no volem anar contra ningú".

Sobre la decisió dels cupaires, ERC lamenta que la CUP no subscrigui l'acord i continua "treballant per bastir ponts i construir un escenari de col·laboració entre les forces d'esquerres", mentre que des de Les Franqueses Imagina assenyalen que "ara cal veure com s'acaben de tancar les negociacions".

Per la seva banda, la CUP ha convocat per diumenge vinent una assemblea oberta a tots els militants i simpatitzants a les Franqueses, una quinzena, per mirar de bastir una candidatura pròpia per a les municipals. Serà al centre cultural de Bellavista a les 11.30 h.

 

Edicions locals