El CF Les Franqueses acusa l'Ajuntament de menystenir-lo respecte a altres clubs

L'ens municipal nega les acusacions del club vallesà i Juan Antonio Corchado avisa que emprendrà accions judicials

Esports

Esportistes, entrenadors i directius del CF Les Franqueses es van concentrar al camp de Corró d'Avall
Esportistes, entrenadors i directius del CF Les Franqueses es van concentrar al camp de Corró d'Avall | Sergi Escudero

Sergi Escudero

Dimarts a la tarda més d'un centenar de persones, entre jugadors, entrenadors, directius i familiars, es van concentrar al camp municipal de Corró d'Avall. El motiu va ser expressar el malestar del CF Les Franqueses, que considera que l'Ajuntament el menysté i afavoreix el CF Bellavista Milan pel que fa al repartiment d'horaris d'entrenaments i les subvencions directes municipals que s'atorguen a través del Patronat Municipal d'Esports (PME). 

L'acte va començar al terreny de joc, on la directiva va enumerar els motius pels quals el club havia decidit manifestar-se. Aquesta considera que el regidor d'Esports del municipi i màxim responsable de l'òrgan de govern del PME, Juan Antonio Corchado, "està prenent des de fa dos anys–quan va agafar possessió del càrrecdecisions totalment partidistes i sense un criteri mínimament objectiu i imparcial, perjudicant sistemàticament el nostre club per beneficiar de forma molt sectària el Bellavista Milan". 

D'altra banda, el CF Les Franqueses explica que tenen "les subvencions municipals directes congelades des de fa dues temporades, mentre l'Ajuntament ha incrementat la partida municipal de subvencions directes a les altres entitats esportives del municipi en aproximadament un 10% els últims anys". El club destaca que Corchado és simpatitzant del Bellavista, mentre que el regidor socialista argumenta que els ajuts "no s'han congelat, sinó que el CF Les Franqueses rep cada temporada la màxima aportació de subvenció pública –el mínim són 300 euros–que pot tenir un club esportiu franquesí segons l'estipulat per l'Ajuntament: 12.000 euros. Només hi ha una altra entitat esportiva del municipi que rebi aquesta quantitat".

A més, el CF Les Franqueses va protestar ahir perquè considera que des del curs 2017-18 està havent-hi un greuge comparatiu amb el Bellavista Milan a l'hora de repartir els horaris d'entrenaments i les instal·lacions per poder-los realitzar. "Ens canvien els horaris contínuament i ens cancel·len entrenaments o els hem de fer en espais molt reduïts, però el pitjor de tot és que des d'aquest inici de temporada els equips prebenjamins–nens d'entre 5 i 6 anys- acaben d'entrenar a les 20.30 h. És totalment inadequat, sobretot a l'hivern, que els nens tinguin aquest tipus d'horaris", diuen des de la directiva. I afegeixen que els conjunts d'entre 9 i 10 anys finalitzen els seus entrenaments a les 21.30 h i els d'entre 14 i 15 anys a les 22.30 h.

En aquest sentit, Corchado explica que "l'any 2015, quan jo encara no estava al capdavant del PME, des d'aquest organisme ja es va avisar al CF Les Franqueses que no podia seguir creixent en nombre d'equips i jugadors perquè no disposàvem de les instal·lacions per absorbir-ho. Però no van fer cas", argumenta el regidor. "De totes maneres, vull recordar que el PME només ofereix les instal·lacions i no decideix els horaris d'entrenaments. Això és un aspecte que han de repartir-se el CF Les Franqueses i el CF Bellavista Milan. D'altra banda, aquesta temporada al CF Les Franqueses se li ha ofert la possibilitat d'entrenar en altres camps de futbol com el de Corró d'Amunt i la directiva s'hi ha negat".

La protesta d'ahir va acabar davant la seu del Patronat Municipal d'Esports. "Si no hi ha una solució al problema, continuarem amb les mobilitzacions i, si fa falta, anirem a la plaça de l'Ajuntament en el proper acte reivindicatiu", avisen des del club. Per últim, es queixen que ahir, 10 minuts abans que comencés la reivindicació, la Guàrdia Urbana els va "amenaçar amb una multa de 3.000 euros" si feien servir els xiulets i exposaven les pancartes preparades –amb els lemes Volem espais dignes d'entrenament per als nostres equips i Regidor i patronat d'esports, volem horaris dignes–, malgrat que el club havia fet tots els passos legals necessaris per manifestar-se. 

Corchado, per la seva banda, adverteix que emprendrà accions judicials perquè considera que el comunicat publicat pel CF Les Franqueses a la seva web és "un atac personal cap a mi i la meva família". 

Edicions locals