El 2018 ha estat el segon any més plujós dels darrers 30

Segons l'estadística, cada cop plou més, però de manera més irregular

Societat

El 2018 ha estat el segon any més plujós dels darrers 30
El 2018 ha estat el segon any més plujós dels darrers 30

El 2018, l’any que hem deixat enrere, ha estat a Granollers i les Franqueses el segon més plujós des de 1984, només per darrere dels registres de 1996. Aleshores van caure 975 litres per metre quadrat, mentre que aquest any han estat 901 litres.

En tots dos casos les xifres són àmpliament superiors a la mitjana, que és de 580 litres per metre quadrat cada any.

En el cas del 2018, el mes d’octubre va registrar una pluviometria força per sobre del que és habitual, amb 270 litres per metre quadrat, mentre que al desembre només van recollir-se 5 litres.

Josep Lluís Albarracín, un veí de les Franqueses que recull les dades amb una estació meteorològica a casa seva des de fa més de 30 anys, assegura que la tendència és que cada cop caigui més quantitat de pluja.

A més, als darrers anys es nota clarament com “cada vegada plou més malament, d’una manera més desordenada, amb llargs períodes de sequera i després tempestes molt fortes”.

Albarracín també explica que una de les causes que expliquen que aquest any hagi plogut tant és que “a l’estiu va fer molta calor, va escalfar la Mediterrània, i a la tardor, quan comença el fred, la humitat del mar es transforma en pluja”. “Tot plegat és una demostració del canvi climàtic que estem vivint”, assegura.

 

Edicions locals