L'Ajuntament col·labora amb El Xiprer amb 10.000 euros

De les 3.000 persones que atén cada any l'entitat unes 460 són de les Franqueses

Societat

El lliurament del xec s'ha fet aquest dimecres a l'Ajuntament
El lliurament del xec s'ha fet aquest dimecres a l'Ajuntament

L’Ajuntament de les Franqueses ha donat un xec de 10.000 euros a la Fundació El Xiprer Vallès Oriental amb l’objectiu d'ajudar en les despeses derivades de l’atenció d'aquesta entitat als veïns del municipi. El Xiprer atén cada any unes 3.000 persones, de les quals unes 460 són veïnes de les Franqueses.

"En total fem uns 12.000 lots de menjar cada any", destacava Natàlia Sanchis, directora de l'entitat, una xifra que "afortunadament no puja però que malauradament tampoc no baixa". Sanchis explicava que, "malgrat que de pobresa sempre n'hi haurà", dels diversos projectes que du a terme l'entitat "n'hi ha un que ens agradaria no haver de fer, com és el repartiment d'aliments".

Mercè Riera, presidenta d'El Xiprer, agraïa l'aportació i destacava que "els diners ens ajudaran per a les coses del dia a dia, com l'alimentació i la higiene", mentre que el regidor de Polítiques Socials, Ferran Jiménez, destacava la tasca d'El Xiprer en la "dignificació" de les persones, i no només pel repartiment d'aliments.

"Una abraçada i una acollida són molt importants perquè les persones se sentin reconfortades, i això és el que fa El Xiprer", deia. "Per això, perquè és una entitat molt necessària, volem col·laborar-hi".

Finalment, l'alcalde, Francesc Colomé, agraïa la feina que du a terme El Xiprer com a centre d'acolliment a persones amb dificultats i animava a "a posar-s'hi i col·laborar-hi; cal que tothom s'hi impliqui perquè amb les administracions soles no n'hi ha prou". Aquest és el segon any consecutiu que es fa aquest conveni de col·laboració.

 

Edicions locals