Melcior: 'Compartiu el que estigui al vostre abast, així ens ajudarem tots'

Centenars de famílies van rebre impacients els Reis d'Orient, que van arribar en helicòpter a Bellavista i Corró d'Avall

Cultura, Societat

Centenars de persones van rebre els Reis d'Orient a les Franqueses
Centenars de persones van rebre els Reis d'Orient a les Franqueses

La nit de Reis va tornar a ser màgica a les Franqueses. Un any més, i ja en són cinc, Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar en helicòpter al municipi, "el mitjà de transport més útil per abastar un territori tan ampli com el de les Franqueses".

La primera parada la van fer al parc del Mirador de Bellavista, des d'on van iniciar la cavalcada, la millor manera per conèixer els carrers i places del barri i saber on havien de deixar els regals. Posteriorment van fer parada al Centre Cultural, on van saludar els infants i van recollir desenes de cartes carregades de desitjos.

Minuts més tard, a Corró d'Avall, l'helicòpter aterrava a la plaça Joan Sanpera, on centenars de famílies esperaven impacients l'arribada dels Reis d'Orient. Rebuts per les autoritats, Ses Majestats van recórrer la rambla de la carretera de Ribes en cotxes clàssics, i arribats a la plaça de l'Ajuntament, un passadís de foc a càrrec dels diables Encendraires els va marcar el camí fins a l'interior del consistori.

Enfilats al balcó, l'alcalde, Francesc Colomé, donava la benvinguda als Reis i com a símbol d'hospitalitat els donava el pa i la sal, així com la clau que dóna accés a totes les cases del poble. Colomé assegurava haver fet "un control exhaustiu de tots els nens de les Franqueses i rodalia" i desplegava un llarg informe amb els noms de tots els nens i nenes del municipi, de qui assegurava que "tots i totes s'han portat molt bé; tots es mereixen els regals que han demanat". "A més –continuava l'alcalde– demano salut, treball i llibertat per a tota la gent de bona voluntat".

El rei Melcior, en nom dels tres Reis d'Orient, s'adreçava als menuts aplegats a la plaça per demanar-los que "compartiu amb els vostres amics, familiars i coneguts tot allò que estigui al vostre abast, de manera que així puguem així ajudar-nos els uns als altres". Tot seguit els Reis van recórrer alguns carrers de Corró d'Avall fins a la plaça de l'Espolsada, on van recollir les cartes amb els desitjos dels més petits.

També a Llerona

Finalment, els tres Reis també van passar per Llerona. Desenes de famílies, després de preparar els tradicionals fanalets, van anar a rebre els Reis a la rotonda de la carretera de l'Ametlla, des d'on van anar en cercavila fins a l'envelat de les Antigues Escoles. Allà, Festes Laurona va organitzar la recepció i el lliurament de cartes als Reis, i els més petits van tenir l'oportunitat d'explicar directament a Melcior, Gaspar i Baltasar els seus desitjos.

Acabades les cavalcades va començar una llarga nit de feina per fer arribar a cada casa del municipi tots els regals.

 

Edicions locals