El Cicle d'Espectacles Familiars es reprèn amb 'Laika'

La temporada als teatres franquesins també inclou la 13a Mostra d'Arts Escèniques Festival dels Amateurs

Cultura

'Laika' estrena la nova temporada als teatre de les Franqueses
'Laika' estrena la nova temporada als teatre de les Franqueses | Xirriquiteula

Els teatres franquesins reprendran el 12 de gener la temporada amb l'obra Laika, de la companyia Xirriquiteula Teatre, en el marc del 13è Cicle d'Espectacles Infantils i Familiars. La temporada, de gener a abril, inclourà cinc muntatges més per a tots els públics, a més de la 13a Mostra d'Arts Escèniques Festival dels Amateurs, amb set funcions.

Així, dissabte 12 (18 h), el Teatre Auditori de Bellavista rebrà la Laika, la gosseta que va passar a la història com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra, i que ara recorda Xirriquiteula per mitjà d'un espectacle multidisciplinari –recomanat a partir de 6 anys–, dirigit per Enric Ases i interpretat per Iolanda Llansó, Marc Costa, Christian Olivé i Daniel Carreras. El preu de l'entrada és de 5 euros per a adults, 4 l'entrada reduïda.

El Cicle d'Espectacles Infantils i Familiars comptarà també aquesta temporada amb el muntatge de clown i màgia Amb P de pallasso, de Sabanni (Jordi Saban) –el 26 de gener al Casal Cultural de Corró d'Avall–; la Menuda comèdia! de Jordi del Rio –el 9 de febrer al Teatre Auditori de Bellavista–; l'Adéu Peter Pan de Festuc Teatre –el 23 de febrer a Corró–; amb el musical Fascinatio de Jordi Quimera –el 16 de març a Bellavista–, i amb Corre trufa! de la companyia Pentina el gat –el 20 de març a Corró–.

D'altra banda, la Mostra d'Arts Escèniques començarà el 19 de gener al Casal Cultural de Corró d'Avall amb Taula rodona. La joia de ser catalans, amb El Tramvia del Foment Mataroní, que interpreta una comèdia inacabada de Pere Calders, reinterpretada per Víctor Alexandre.

El 2 de febrer serà el torn del grup de Santa Perpètua de Mogoda Tàndem, que duran Losers al Teatre Auditori de Bellavista; el 16 de febrer, d'Impuls Teatre de Molins de Rei amb la comèdia Nit de ràdio 2.0 a Corró; el 9 de març, de Pierrot Teatre de Centelles amb Els rústegues de Carlo Goldoni; el 23 de març al Corró amb Perduts en el temps dels locals Toc Toc Teatre Laurona de Llerona, i el 30 de març a Bellavista amb Arc de Fals, que hi durà El principi d'Arquímedes.

La cloenda de la Mostra serà el 6 d'abril amb el clàssic de Shakespeare Othello, interpretat per Les Antonietes Teatre, a l'Auditori de Bellavista.

Entrades

Les entrades anticipades es poden comprar a les taquilles del Teatre Auditori de Bellavista i del Casal Cultural de Corró d'Avall, de dilluns a dissabte, de 17 a 21 h, i dissabte, de 10 a 14 h. També a www.teatres.lesfranqueses.cat i a www.entrapolis.com.

Edicions locals