Tot a punt per rebre els Reis d'Orient a les Franqueses

A Bellavista i Corró d'Avall arribaran un any més en helicòpter, i a Llerona ho faran en tractor

Cultura, Societat

Melcior, Gaspar i Baltasar fa cinc anys que arriben a Corró d'Avall en helicòpter
Melcior, Gaspar i Baltasar fa cinc anys que arriben a Corró d'Avall en helicòpter

Melcior, Gaspar i Baltasar fa anys que van aparcar els camells i arriben arreu gràcies als seus poders màgics pels mitjans de transport més diversos. Les Franqueses és l'únic municipi de la comarca que des de fa cinc anys els veu arribar des de l'aire, gràcies a la col·laboració de BG Helicòpters. I aquesta no és l'única excepcionalitat de les Franqueses i dels Reis d'Orient, que hi protagonitzen tres cavalcades simultànies.

A Corró d'Avall, a la plaça de l'Ajuntament, fa un lustre que s'hi pot veure, la tarda del 5 de gener, una gentada mirant el cel. I és a les 17.20 h que un helicòpter aterra a la plaça Joan Sanpera amb els tres passatgers més esperats de la nit. Els preparatius per a la rebuda als Reis d'Orient, però, comencen hores abans, amb els tallers de fanalets (12 i 16 h) per il·luminar el recorregut de Ses Majestats.

Les famílies que s'apleguen a la plaça de l'Ajuntament poden també degustar una xocolata desfeta (16.15 h) i fer uns balls amb un grup d'animació mentre que esperen els Reis. Un cop arribats, la cavalcada per Corró comença a les 18.35 h i acaba a la plaça de l'Espolsada a les 19.25 h amb la recepció i el lliurament de cartes.

A la rua reial hi col·laboren l'Ampa de l'Escola Camins, l'Associació d’Educació en el Lleure la Teia, l'Associació Esportiva Handbol, l'Associació Growing, el Centre de Joves de Corró d’Avall, el Centre de Modelisme, el Clàssic Car les Franqueses, la Comissió de Festa Major de Corró d’Avall, el grup de Diables els Encendraires i el Club de Bàsquet.

Abans de l'aterratge a Corró d'Avall, però, els Reis fan el seu primer viatge aeri per aterrar a les 17 h al parc del Mirador de Bellavista, des d'on faran una ruta pels carrers del poble fins a dirigir-se al Centre Social i Cultural, on a partir de les 19 h es fa la recepció i el lliurament de cartes a Ses Majestats. A més, a les 19.30 h hi ha una xocolatada popular organitzada per l'associació de veïns del barri.

A Llerona, en tractor

A Llerona, a les 17 h, els més menuts també estaran preparant els fanalets a les Antigues Escoles. Serà el poble on Ses Majestats arribaran més tard, a les 18.25 h, i ho faran, com és habitual, damunt de tractors. Se'ls veurà venir des de Dalt Riba i enfilar cap a la rotonda de Can Roig.

A les 18.30 h, les famílies sortiran de les Antigues Escoles amb els fanalets i a ritme de batucada per anar a trobar-los a la rotonda, des d'on tornaran cap a les Antigues Escoles, on a les 19.30 h Festes Laurona organitza la recepció i el lliurament de cartes als Reis. I allà els més petits tindran temps d'explicar els seus desitjos als Reis a cau d'orella.

El Closquetes recollirà xumets

El Closquetes, la bèstia infantil dels Encendraires, també tindrà un paper protagonista a la cavalcada de Reis de Corró d'Avall. Aquest draguet acabat de sortir de l'ou empatitzarà amb els petits que s'estan fent grans i han de deixar el xumet. Així, els nens que s'acostin a la carrossa dels diables, podran canviar el xumet per un petit regal.

El Closquetes es va crear el 2012 per a la colla infantil dels Encendraires. Està molt vinculat als inicis de la colla, ja que és una reproducció més petita de la primera bèstia del grup, El Closques, actualment desaparegut.

Patge reial i fanalets

La plaça de l'Espolsada rep aquest dijous el patge reial, que anirà anirà avançant feina perquè Ses Majestats sàpiguen quins regals han de deixar a cada casa. Així, de 17 a 20 h, se li podrà portar la carta als Reis. A més, organitzat per LF Comerç, hi haurà activitats com una classe de zumba (17 h), un taller de fanalets (17 h), una classe de Fitt Dance (17.45 h) i un espectacle infantil (18.15 h).

Divendres (de 18 a 20 h), els patges reials seran rebuts a les Antigues Escoles de Corró d'Amunt, convidats per l'AV Sant Mamet. A més, hi haurà dinamització de l'acte a càrrec de Marc Oriol.

D'altra banda, divendres (16 h) també es podrà anar preparant l'arribada del Reis amb un taller de fanalets al Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista. L'AV del barri també hi ha organitzat una xocolatada per als assistents (18 h).

 

 

Edicions locals