Modificat el pla general per treure la zona industrial del centre de Corró d'Avall

El ple aprova el canvi d'ús del sòl d'industrial a residencial a l'illa entre els carrers Sant Antoni, Sant Joaquim i carretera de Cànoves

Societat

Modificat el POUM per treure la zona industrial del centre de Corró d'Avall
Modificat el POUM per treure la zona industrial del centre de Corró d'Avall

El ple de les Franqueses de dijous va aprovar provisionalment, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups, la resolució d’al·legacions i la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per transformar d’ús industrial a residencial l’anomenada unitat d’actuació 21A, l’illa compresa entre el carrer Sant Antoni i la carretera de Cànoves, a Corró d’Avall.

Aquesta modificació comportarà, quan es desenvolupi el sector urbanísticament, la substitució de les naus industrials actuals per habitatges i una zona verda, la prolongació del carrer Sant Antoni fins a enllaçar amb la carretera de Cànoves i la creació d’una zona d’espai lliure que donarà continuïtat a l’itinerari per a vianants entre la rambla i la plaça de l’Espolsada.

Segons la previsió inicial, els edificis que es construeixin s’alinearan als carrers Sant Joaquim i Sant Antoni, amb la planta baixa destinada a ús comercial i les plantes superiors a ús residencial.

La regidora Èlia Montagud, l’Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC), demanava més sensibilitat mediambiental en el projecte i que part dels baixos es destinin a “equipaments socials”, unes peticions que, segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, “s’hauran de valorar quan s’abordi el projecte d’urbanització, no durant la modificació de l’ús del sòl d’industrial a residencial”.

D’altra banda, la modificació del planejament en aquest punt també preveu la reordenació del sector adjacent, l’anomenat UA21B, que comportarà l’enderroc de l’antic edifici del BBVA per donar coherència a tot el conjunt.

L’àmbit d’actuació dels dos sectors passa a tenir una superfície de 14.813 m2, dels quals 2.836 m2 estan destinats a sistema viari, 3.046 m2 a zones verdes i 8.931 m2 a sòl residencial. Ara serà la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat qui haurà d’aprovar definitivament la modificació abans no es reparcel·li i es desenvolupi l’espai urbanísticament. “Es tracta de treure una zona industrial del centre del poble per fer-hi habitatges i zones verdes”, concloïa l’alcalde, Francesc Colomé.

 

Edicions locals