Els Pastorets de Marata renoven els actors principals

L'obra de Folch i Torres es representa amb el text íntegre per 30a vegada al Centre Cultural

Cultura

Enguany canvien els actors i actrius que interpreten els quatre personatges principals de l'obra
Enguany canvien els actors i actrius que interpreten els quatre personatges principals de l'obra

El públic que cerqui l'essència dels Pastorets té la representació més popular a Marata, on és una de les tradicions més arrelades i els veïns del poble pugen a escena per 30a vegada. Aquesta experiència de dècades i la seva fidel versió al text de Folch i Torres ha convertit els Pastorets de Marata en un referent a la comarca.

"Un dels valors és que fem tota la peça sencera amb molt de ritme, de manera que es representa en dues hores", assenyala Josep M. Farnés, director del muntatge.

Les referències a l'actualitat, fàcils d'incloure a la peça clàssica, són un dels factors que fan dels Pastorets de Marata un muntatge únic, juntament amb les referències al poble, tant en el mateix text com en una corranda que interpreten els actors. A més, l'empremta local també es marca amb la inclusió de la dansa de l'Espolsada en un muntatge dinàmic, que inclou música en directe.

Tot i que els Pastorets de Marata compleixen ja 30 anys, se n'albiren molts més. De fet, amb aquesta "visió de futur" enguany s'ha volgut donar "una empenta a la gent jove", explica Farnés, amb el canvi dels quatre actors protagonistes.

"Ha costat perquè els que teníem eren personatges fabulosos, però hem fet un pas important pel que fa al relleu generacional i també estem molt satisfets del resultat", explica Farnés. Així, enguany, en el paper de Lluquet hi haurà Gerard Resina –granollerí, nét de Gregori Resina, qui va ser la cara visible del TAC, el grup de Teatre de l'Associació Cultural i director del Cicle de Granollers–, i com a Rovelló s'estrenarà Pau Cassà. A l'altra cara del bé i el mal, Satanàs serà interpretat per Francesc Girbau, i Llucifer, per Clara Martínez Clavell.

La primera sessió d'enguany serà diumenge (19 h) al Centre Cultural, una representació que es repetirà el dissabte 29 (18 h) i el diumenge 30 (19 h). El preu de l'espectacle funcionarà amb el sistema de taquilla inversa, és a dir, que l'espectador, un cop vista l'obra, decidirà voluntàriament què vol pagar.

Adaptació còmica del Coverol

El grup de teatre amateur de Corró d'Avall El Coverol, que des de fa tres anys porten Els Pastorets a l'escenari del Teatre Auditori de Bellavista, farà enguany una adaptació còmica i genuïnament franquesina.

Sota la direcció de Mireia Casado, diumenge (18.30 h) El Coverol farà l'Intent… de Pastorets 2018, un muntatge amb vestuari i música contemporània i diàlegs amb referències a l'actualitat.

 

 

Edicions locals