El grup de muntanya de Llerona pujarà el pessebre al Pedró

Aquesta és la tercera edició d'aquesta activitat popular, que enguany inclou botifarrada

Cultura, Societat

El grup de muntanya de Llerona pujarà el pessebre al Pedró
El grup de muntanya de Llerona pujarà el pessebre al Pedró

Fa tres anys el grup de muntanya de Santa Maria de Llerona recuperava una tradició centenària de centres excursionistes d'arreu del país: la pujada del pessebre, en aquest cas a la creu del Pedró de Llerona –un element emblemàtic que va ser restituït pel grup el 2016–. Així, després de presentar el pessebre davant l'església, diumenge a les 12 h, començarà la caminada.

El Pedró de Llerona està situat a 253 metres d'altura, sobre la carena que travessa la propietat del mas Rovira de Villar a l’anomenada Serra del Pedró i al nord-est de l’Església de Santa Maria i del camp de futbol.

La creu metàl·lica del pedró va ser arrencada l'any 2012, i el 2013 se'n va col·locar una altra de menors dimensions al mateix indret. El 2016, aprofitant la preparació de la primera pujada del pessebre, el grup de muntanya va restituir la creu original.

Per participar en la pujada no cal inscripció, però per participar en la botifarrada posterior, novetat d'aquest any, cal comprar un tiquet al bar Nou Casal (5 euros per a adults i 3 per als petits) –hi ha temps fins divendres, dia 21–.

L'activitat també té en compte les persones amb mobilitat reduïda, que podran pujar amb un vehicle adaptat.

 

Edicions locals