La residència per a gent gran de Corró d'Avall s'ampliarà fins a 85 places

L'Ajuntament i la Fundació Privada les Franqueses del Vallès per a la Gent Gran han encarregat un estudi per valorar l'ampliació

Societat

La residència té ara 58 places i es troba en plena ocupació
La residència té ara 58 places i es troba en plena ocupació

La Fundació Privada les Franqueses del Vallès per a la Gent Gran, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha encarregat un estudi per analitzar l'ampliació de places de la Residència Les Franqueses de Corró d’Avall.

Actualment el centre té capacitat per a 58 residents –està en plena ocupació i té llista d'espera–, i l’objectiu, segons apuntava l’alcalde en l’últim ple municipal, és ampliar-la en 27 places més fins a un total de 85. "Ja tenim l'estudi, el projecte bàsic i la memòria valorada, que xifra en un milió d'euros els treballs d'ampliació de la residència", diu Colomé.

L'ampliació, dels 1.977 metres quadrats actuals a 2.841, passaria per construir un nou edifici enganxat a l'actual i amb façana al carrer Sant Josep, fet que permetria ampliar la cuina i la sala menjador actuals i reordenar alguns serveis.

L'estudi també preveu la construcció d'un porxo a la planta baixa i una terrassa al primer i segon pis per tal que les habitacions tinguin sortida a l'exterior.

També s'hi farien dos banys nous i dos magatzems a la planta baixa. Les obres tindrien un termini d'execució de vuit mesos i es podrien fer sense alterar el normal funcionament del centre, "mantenint en tot moment l'activitat de la residència, sense necessitat de traslladar cap resident", destaca l'alcalde.

La residència Les Franqueses ha celebrat enguany el seu 10è aniversari, i aquest any acaba també la concessió amb Mutuam, l'empresa que s'encarrega de la gestió del centre.

Coincidint amb la revisió d'aquest contracte de gestió, l'Ajuntament i la Fundació Privada les Franqueses del Vallès per la Gent Gran negocien amb Mutuam la manera de finançar l'ampliació de la residència. "L'Ajuntament i la fundació ja hem pres la decisió d'ampliar el centre, ara hem de trobar la manera de finançar les obres per tirar el projecte endavant", diu l'alcalde.

Concertació de places

A finals de novembre, l'equip de govern i el delegat territorial de la Generalitat van reunir-se per abordar, entre d’altres qüestions, la concertació de més places públiques de residència al municipi, ja que, segons apuntava l’alcalde, “al Vallès Oriental falten 1.800 places públiques per a gent gran”.

Al centre de Corró d'Avall hi ha actualment 23 places lliures i 35 de concertades, i ara, coincidint amb l'ampliació prevista, "caldria augmentar aquesta xifra", diu Colomé, qui també ha fet arribar la sol·licitud al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

D'altra banda, Ajuntament franquesí i Generalitat de Catalunya també han abordat la concertació de places públiques per tirar endavant el projecte de residència que s’ha de construir a Bellavista, un projecte per als pròxims anys que "ha començat a caminar" i que ara està a l'espera de "trobar els operadors que estiguin disposats a construir i gestionar l'equipament".

 

Edicions locals