Milers de visitants a la 23a Fira de Nadal i 14a Fira d'Entitats

Les activitats solidàries amb La Marató de TV3 aconsegueixen recaptar 2.871,46 euros per la lluita contra el càncer

Cultura, Societat

Una quarantena d'entitats del municipi van participar en la mostra  I  Foto: Xavier Solanas
Una quarantena d'entitats del municipi van participar en la mostra I Foto: Xavier Solanas

La 23a Fira de Nadal i 14a Fira d’Entitats que ha tingut lloc a Corró d'Avall durant tot el cap de setmana han omplert l'entorn de la rambla de la carretera de Ribes i l'Ajuntament d’activitats, d’exhibicions i de mostres de la vitalitat de les associacions i entitats del municipi.

Divendres, un centenar de nens i nenes van penjar els seus bons desitjos per al 2019 a l’olivera de la rambla de la carretera de Ribes, i donaven així el tret de sortida a la programació de la 23a Fira de Nadal. L’activitat, en funcionament des de les 17 h, va omplir de famílies l’envelat de l’Ajuntament, on a més d’escriure i decorar els targetons amb desitjos, els infants també es van pintar la cara, van berenar i van jugar amb els jocs de fusta. Amb tots els desitjos escrits, la Brass The Gitano Band, va amenitzar la baixada fins a l’olivera amb un repertori ple de nadales i rock català interpretades amb vent i percussió.

Dissabte i diumenge, més de 40 entitats i associacions del municipi van exposar la seva activitat a l'envelat d'entitats, i un munt d'activitats amenitzaven la ja tradicional Fira Mercat de Nadal. Diumenge al vespre es donava a conèixer el premi al millor estand de la mostra, que enguany ha estat per a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). 

Durant aquesta edició de la fira s’ha batut el rècord de recaptació solidària per La Marató de TV3. En total han estat 2.871,46 euros, que es destinaran a la recerca contra el càncer. Les aportacions a la Marató s’han fet de manera directa a l’urna situada a l’estand de l’Ajuntament i amb l’escudella, la botifarrada i la classe de tàbata.

D'altra banda, la imatge de la Fira 2019 és el dibuix guanyador del concurs que s’ha realitzat durant la fira a l’estand de l’Associació Educativa Espirall. Anna Viure Maymó és la guanyadora del concurs de dibuix i s’ha endut el primer premi de la categoria de 0 a 5 anys. Els altres guanyadors del concurs de dibuix han estat Miquel Dorado Toro, amb el segon premi de la mateixa categoria; i Clara Requena Bertrans i Laura Espada Navío, amb el primer i segon premi en la categoria de 6 a 12 anys.

Nova imatge corporativa

Enguany, a l’estand de l’Ajuntament s’ha presentat la nova imatge corporativa del municipi. Es tracta d’una mà, en què els cinc dits corresponen als cinc poble, amb la F dominant el palmell. Paral·lelament, també s’ha logotipat l’escut que, a partir d’ara, tindrà cinc puntes a la corona i no tres, com fins ara. Aquest canvi correspon a la categoria de ciutat que assumirà les Franqueses quan es consolidin per cens els 20.000 habitants.

 

Edicions locals