Colomé descarta una llista conjunta amb ERC, com proposava l'ANC

L'alcalde sospesa tornar a ser cap de llista del PDeCAT per tercera vegada

Política

Francesc Colomé
Francesc Colomé

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha refredat les expectatives sobre una possible candidatura conjunta entre el PDeCAT i ERC al municipi. La proposta, que impulsa l’ANC, s’emmarca en una campanya a nivell de tot Catalunya per mirar d’aglutinar el vot independentista en una o poques candidatures a cada municipi per tenir el màxim de força a les eleccions del 26 de maig.


Colomé ha recordat que a les Franqueses els partits independentistes ja sumen majoria al ple i que “aquest tipus de candidatures de país són especialment interessants en pobles i ciutats on actualment no hi ha aquesta majoria, sobretot a les grans ciutats”.

Davant d’això, tot i que no tanca la porta a explorar les vies d’entesa, Colomé ha indicat que “volem deixar reposar aquesta possibilitat per anar veient com evoluciona el mapa polític, tant a Catalunya com a nivell municipal”.

ERC, per la seva banda, assegurava a finals de novembre que tampoc no tanca la porta a “parlar de tot” amb aquells qui, com l’ANC, proposen aquesta candidatura “de país”, tot i que alhora també mantenen converses amb altres grups d’esquerres al municipi, com Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC) i la CUP per mirar de bastir una “candidatura unitària d’esquerres democràtiques”. Ara com ara, apunten des d’ERC, totes les possibilitats continuen obertes.

Dubtes de Colomé

Francesc Colomé, l'alcalde del municipi del Vallès Oriental amb més habitants governat pel PDeCAT, encara no ha aclarit si repetirà com a cap de llista a les properes eleccions municipals. Colomé és regidor al consistori des del 1999 i alcalde des del 2011, de manera que, en cas de revalidar el càrrec, el proper seria el seu tercer mandat.

Colomé ha manifestat en més d'una ocasió que és partidari de la limitació de mandats, tot i que algunes fonts apunten que la manca d'un relleu clar a les files del partit podria fer que l'actual alcalde es decideixi a tornar a encapçalar la llista del PDeCAT.

 

Edicions locals