Setmana d'activitats solidàries amb La Marató

Enguany la recaptació serà per a la lluita contra el càncer

Societat

Imatge promocional de La Marató d'enguany
Imatge promocional de La Marató d'enguany

TV3 i Catalunya Ràdio celebren diumenge La Marató, una iniciativa solidària per recaptar fons per a la recerca biomèdica. Enguany, els fons recaptats es destinaran a la lluita contra el càncer, malaltia que suposa la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Gràcies a la investigació, a Catalunya la supervivència al càncer ha crescut un 7% els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%.

Entre les activitats que s’organitzaran a Granollers, La Coral Art-9 celebra dijous el Nadal amb música, a partir de les 19 h a la Sala Tarafa. Serà un concert dels conjunts instrumentals de l'Escola ART-9, amb alumnes de totes les edats agrupats en funció de l'edat i domini de l'instrument.

Diumenge (12 h), la mateixa sala acollirà un concert de Nadal de la Coral ART-9 amb grups de cantaires des dels 3 anys fins a adults, i en què s'interpretaran les nadales d'avui i de sempre. L’actuació comptarà enguany amb l’acompanyament de la coral el Círcol de Badalona.

També diumenge (10 h), l’Associació de Veïns de Can Mònic farà una xocolatada solidària al mateix local de l’entitat, amb animació musical i tallers de manualitats i per als més petits.

D’altra banda, durant aquesta setmana, fins al dia 15, les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert col·laboren amb La Marató a través de la venda de llibres usats aportats pels usuaris en la iniciativa Llibres solidaris, i també aquest dijous tindran parada al mercat setmanals dels dijous.

En matèria esportiva, CrackSportsClub farà diumenge (10.30 h) una classe magistral de cycling amb dos instructors i una classe de zumba amb dos instructors, així com tota la setmana s’hauran fet classes solidàries.

Per la setmana que ve, l’INS Carles Vallbona organitza dijous (9 h) una caminada a l’entorn del passeig Fluvial. Seran 10.000 passes per recordar el Dr. Carles Vallbona i a favor de La Marató en què es promocionaran els hàbits saludables. I divendres 21, el Centre d'Educació Especial Montserrat Montero organitza una nova edició de la Fira de Nadal (10 h), on es vendran articles fets a mà al mòdul manipulatiu, com un disseny exclusiu de bosses de tela orgànica.

A les Franqueses, en el marc de la 24a Fira Mercat de Nadal i la 14a Mostra d'Entitats, tindrà lloc dissabte (10 h), a la plaça de l’Ajuntament, un tast d’escudella per només 2 euros, aportació íntegra per a La Marató, durant el qual els més petits també podran fer cagar el tió. Diumenge, al mateix espai (10 h), hi haurà una botifarrada per esmorzar, també amb la possibilitat de fer cagar el tió.

Voltes al Circuit

El Circuit de Barcelona-Catalunya s’afegeix, un any més, a La Marató amb la celebració, per 11è any consecutiu, de les Voltes Solidàries, que permetran rodar amb vehicle propi pel traçat de Montmeló a l’hora que es recapten fons per la lluita contra el càncer.

Les voltes (14 h i 17.20 h) estaran obertes a tots els aficionats i podran rodar pel circuit amb els seus vehicles particulars, ja sigui cotxe o moto, a una velocitat mitjana de 50 km/h. Els participants també podran fer un recorregut per les instal·lacions del Circuit i conèixer així els racons més restringits i privats de l’equipament.

 

Edicions locals