Comença la remodelació de la plaça de l'Esbarjo a Bellavista

Les obres han començat aquesta setmana i s'allargaran fins al mes de març

Societat

La plaça estarà inspirada en un bosc
La plaça estarà inspirada en un bosc

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de la plaça de l’Esbarjo de Bellavista, unes obres que finalitzaran el març de 2019 i que convertiran la plaça en un espai inspirat en un bosc, tal com es va decidir en el procés participatiu que ha acompanyat el projecte.

La nova plaça racionalitzarà els espais i ajudarà a millorar la mobilitat salvant desnivells amb plataformes úniques i talussos enjardinats. En total s’hi invertiran 360.393 euros i les obres, que han començat ara, finalitzaran el mes de març.

En la primera fase de l'obra es desmuntarà una línia de mitjana tensió que transcorre pel mig de la plaça i la ressituarà paral·lela al carrer Travessia. Aquest carrer quedarà tallat durant bona part de les obres i el trànsit es desviarà pel carrer Canudas, que canviarà el sentit de circulació.

D’altra banda, seguint el model de participació ciutadana que ja es va dur a terme a l’hora de dissenyar la nova plaça, durant el procés d’execució de les obres una comissió de seguiment, amb representació de tots els agents implicats, per proximitat, afectació o relació, en la urbanització de la plaça, garantirà que els treballs avancen al ritme i amb la qualitat prevista.

La comissió es reunirà com a mínim tres vegades durant l’execució de l’obra: a l’inici per conèixer el calendari i les afectacions, a mig procés per avaluar-ne el desenvolupament i al final de la intervenció.

 

Edicions locals