El Gran Recapte aconsegueix uns 9.000 kg d'aliments a les Franqueses

Aquesta quantitat permetrà abastir amb uns 24 kg d'aliments més de 300 beneficiaris

Societat

El Gran Recapte aconsegueix uns 9.000 kg d'aliments a les Franqueses
El Gran Recapte aconsegueix uns 9.000 kg d'aliments a les Franqueses

La desena edició del Gran Recapte ha aconseguit aquest cap de setmana uns 9.000 kg d'aliments als cinc punts de recollida habilitats a les Franqueses, una xifra molt semblant a la de l'any passat que permetrà lliurar més de 24 kg d'aliments a cada un dels beneficiaris que atén l'associació sociocultural Maná, unes 300 persones. Aquests aliments es repartiran durant tres mesos, uns 8 kg cada mes per beneficiari.

Pel que fa a Granollers s'han recollit uns 50.000 kg d'aliments entre aquest municipi i la Roca, que es comptabilitzen conjuntament. En aquest cas les entitats encarregades de gestionar els aliments seran El Xiprer, la parròquia dels Frares i l'Estel del Matí, que en total repartiran aliments a més de 3.000 beneficiaris de Granollers i la Roca.

Al conjunt del Vallès Oriental s'han assolit uns 220.000 kg d'aliments, tot i que ara com ara encara falta per registrar alguns punts de recollida en alguns municipis. Segons explica el delegat del Banc dels Aliments al Vallès Oriental, Ramon Mora, la recollida d'enguany ha estat correcta –molt semblant a la de l'any passat–, tot i que admet que l'objectiu era superar les xifres del 2017 en un 10%.

Pel que fa al voluntariat, Mora també explica que s'han pogut cobrir tots els punts de recollida, tot i que en alguns establiments hi ha hagut dèficit de voluntaris per gestionar les recollides. "En alguns punts, allà on havíem de ser quatre potser érem tres", diu Mora, qui malgrat tot agraeix la solidaritat de totes aquelles persones que han col·laborat en el Gran Recapte d'enguany.

 

Edicions locals