Endesa reforma un centre de transformació per millorar el servei a les Franqueses

S’ha substituït un transformador antic per un altre de potència més elevada per atendre el creixementde la demanda

Societat

Endesa reforma un centre de transformació per millorar el servei a les Franqueses
Endesa reforma un centre de transformació per millorar el servei a les Franqueses

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica d’un centre de transformació situat al terme de la Garriga amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a clients de diversos municipis de l'entorn, entre els quals les Franqueses.

Els treballs de reforma de la infraestructura –que han tingut un cost de 32.450 euros aportats íntegrament per la companyia– han consistit, d’una banda, en la substitució del transformador ja existent per un d’altre amb una potència superior per tal d’atendre el creixement vegetatiu i donar resposta tant a les eventuals puntes de consum com els nous subministraments que pugui haver-hi en el futur.

D’altra banda, s’ha dotat el centre de transformació d’uns equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà telecomandar-lo, és a dir, accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat per evitar així la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

També s’han substituït els elements de maniobra convencionals de la unitat per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia adaptada a aquestes dues infraestructures és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

L'actuació suposa una millora del servei als clients de la Garriga, Cànoves i Samalús, les Franqueses del Vallès, Figaró-Montmany, Tagamanent, Centelles i Sant Martí de Centelles.

 

Edicions locals