Converses per bastir una candidatura unitària d'esquerres a les Franqueses

En poques setmanes quedarà decidit bona part del mapa polític al municipi per a les eleccions municipals

Política

ILFC manté converses amb ERC i també la CUP, EUiA i els comuns
ILFC manté converses amb ERC i també la CUP, EUiA i els comuns

La confluència d’Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC), principal grup de l’oposició a les Franqueses amb quatre regidors, podria reconvertir-se per encarar les eleccions municipals de l’any que ve i, per tant, els pròxims quatre anys.

El grup, que l’any 2015 va aglutinar en la mateixa candidatura persones procedents de diverses formacions –EUiA, Procés Constituent, Els Verds i les Franqueses Imagina– estudia ara una nova confluència amb l'entorn dels comuns, ERC i la CUP amb l'objectiu de “fer una candidatura d’esquerres que sigui el màxim d’àmplia possible”, diu Rafael Bernabé, portaveu d'ILFC.

Dissabte, els quatre grups van reunir-se per abordar aquesta possibilitat i està previst que en poques setmanes les seccions locals de cada formació decideixin si s'afegeixen a la iniciativa.

Des d'ERC, el portaveu del grup municipal, Àngel Profitós, admet les converses per "fer una llista d'esquerres democràtiques no partidàries del 155", però avisa que el grup "no vol quedar diluït en una amalgama de sigles".

En aquest sentit, diu Profitós, "estem preparats per a tots els escenaris; tenim gent, projecte i perspectives pròpies". ERC, a més, també apunta que "tan important és el poble com el país", de manera que tampoc no tanca la porta a "parlar de tot" amb aquells qui, com l'ANC i el CDR, miren de promoure una candidatura "de país". 

La CUP, per la seva banda, veu de bon ull la proposta i assegura que les pròximes setmanes valorarà les diverses opcions, “presentar-nos per lliure, no presentar-nos o bé presentar-nos en aquesta confluència”, diu el seu portaveu, Jordi Rosàs. “Nosaltres ens organitzem en assemblea, i dins d’aquesta hi ha veus que aposten per cada una de les opcions”, detalla.

Podem, per lliure

Una altra formació d'esquerres al municipi, Podem, avança de manera independent. El portaveu Josep Manel Cruz, explica que el grup ja ha presentat la memòria per esdevenir una formació política de ple dret a les Franqueses. “Som unes 40 persones, ja hem presentat la memòria que ens valida com a partit i ja tenim constituït el grup motor per preparar les eleccions municipals de l’any que ve”, assegura.

De fet, la formació va celebrar a finals d’octubre una assemblea oberta als inscrits a la formació per definir el model organitzatiu, l’estructura i les persones que assumiran responsabilitats de cara a les eleccions municipals de 2019.

Ara fa quatre anys, el que fins ara era el cercle de Podem al municipi va formar part de la candidatura d’ILFC, tot i que se'n va desvincular l'any passat.

 

Edicions locals