Uns 500 atletes participaran diumenge en els 10 km de les Franqueses

La prova, en la seva setena edició, recorrerà els nuclis urbans de Corró d'Avall i Llerona

Esports

Una imatge de l'edició del 2017
Una imatge de l'edició del 2017

Diumenge (10 h) es donarà el tret de sortida a la setena edició dels 10 quilòmetres de les Franqueses, la cursa solidària que pretén ajudar a la recerca i a la lluita contra el càncer de pulmó. La sortida i l'arribada seran al pavelló municipal d'esports i el recorregut urbà consistirà en fer dues voltes a un circuit de cinc quilòmetres entre Corró d'Avall i Llerona. S'hi han inscrit uns 500 participants.

L'any passat es van aconseguir 8.000 euros –el rècord de totes les edicions–, que es van donar a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el mateix destinatari d'enguany. Fins ara, en les sis edicions realitzades, ja s'han aportat més de 27.500 euros al centre d'investigació contra el càncer de ronyó d'aquesta institució.

La cursa, tal com destaquen els organitzadors, és molt tècnica perquè compta amb uns quants desnivells. El rècord, encara no superat, està en 31m i 30s i es va assolir en l'edició del 2016. El guanyador de la del 2017 va ser l'atleta Ali Benhmbarka amb un temps de 32m i 59s. El circuit està homologat per la Federació Catalana d'Atletisme i és puntuable amb el control de Championchip.

Edicions locals