Recollits més de 4.000 euros a 'Les Franqueses per la llibertat'

Una cinquantena d'actors, actrius i cantaires locals reten homenatge als presos i exiliats polítics

Cultura, Política

Més de 250 persones van assistir a l'acte
Més de 250 persones van assistir a l'acte

Més de 250 persones van assistir dijous al vespre al Teatre Auditori de Bellavista a l’espectacle Les Franqueses per la llibertat, un muntatge organitzat pel col·lectiu Gent del Vallès per donar suport tant econòmic com moral als presos i exiliats polítics i a les seves famílies.

Per als organitzadors, aquest tipus d’accions ajuden a mantenir viu l’esperit de solidaritat amb els presos i exiliats i serveixen un cop més per denunciar la situació d’injustícia en què es troben.

Durant la sessió, en què també es va vendre marxandatge de l’ANC, es van recollir uns 4.000 euros per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

Durant l’espectacle, interpretat per membres dels cinc grups de teatre i els quatre cors del municipi, es van anar omplint les 16 cadires buides que hi havia a l’escenari i que representaven cadascun dels presos i exiliats polítics catalans. Els actors llegien textos i cartes que feien referència a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Marta Rovira i Anna Gabriel.

A l’espectacle també va assistir-hi com a convidada Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart, així com el diputat franquesí Josep Maria Jové.

Des de gent de Gent del Vallès han agraït la feina altruista de la cinquantena de persones que van participar-hi, especialment dels directors escènics, Francesca Masclans i David Cuspineda, i el director musical, Daniel Pérez, que va arranjar les peces musicals particularment per a aquest espectacle. “Han estat molts assajos i molta implicació per part de tots, tant dels actors i cantaires com dels tècnics de llums i so i de tothom qui hi ha participat”, valoren.

 

Edicions locals