Signada la permuta de terrenys per poder ampliar la zona esportiva de Llerona

L’Ajuntament passa a ser propietari de 24.591 metres quadrats més de terreny del voltant de la parròquia de Santa Maria de Llerona

Societat

Signatura del conveni, dijous a l'Ajuntament
Signatura del conveni, dijous a l'Ajuntament

L’Ajuntament de les Franqueses i la família Rovira de Villar van signar dijous el traspàs a mans municipals de 24.591 metres quadrats de terreny fins ara de propietat particular situats al voltant de la parròquia de Santa Maria de Llerona, a tocar del camp de futbol. D'aquests, 16.960 són terrenys agrícoles de nova adquisició que es convertiran en zona d'equipaments per ampliar la zona esportiva de Llerona fins als 81.591 metres quadrats.

La fórmula per al traspàs dels terrenys ha estat la d’intercanvi o permuta. A canvi dels terrenys de Llerona, la família Rovira de Villar passarà a ser propietària de dues parcel·les al carrer Anna Maria Mogas i el polígon del Ramassar. El aquest cas els terrenys estan actualment qualificats com a equipaments, i estan pendents de la modificació del Pla General per a passar a ser industrials.

Durant la signatura del conveni, l’alcalde, Francesc Colomé, va expressar la voluntat que a llarg termini tots els equipaments de la zona esportiva de Llerona passin a ser de titularitat municipal, de manera que “ara cal fer pública també la part del camp de futbol que encara és del bisbat”, deia.

El desembre de 2017, l’Ajuntament i el Bisbat de Terrassa van signar una cessió per 25 anys dels terrenys on hi ha situada la zona esportiva municipal, el Casal Cultural i una part del camp de futbol, una cessió que ha permès realitzar la primera fase de remodelació de la zona i licitar la segona fase, que afecta el Casal Cultural.

Amb la permuta signada dijous ja es podrà desenvolupar la tercera fase del projecte, tot i que aquesta encara no té ni els recursos ni el calendari previst: construcció d’una àmplia zona d’estacionament, d’un camp de futbol 7 i de la seu social del CF Llerona.

Edicions locals