Tallers per conscienciar sobre l'excés de residus tòxics o perillosos

Les Franqueses celebrarà així la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Societat

Tallers per conscienciar sobre l'excés de residus tòxics o perillosos
Tallers per conscienciar sobre l'excés de residus tòxics o perillosos

L'Ajuntament de les Franqueses del Vallès s'ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany es dedica als residus tòxics perillosos. Per divulgar sobre el perill i l'excés d'aquests residus, s'han organitzat dos tallers al Centre Cultural de Bellavista.

Per tal d'incidir i divulgar els objectius de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament ha programat dos tallers per al mes de novembre. El primer serà dijous 15 (17.30 h) al Centre Cultural de Bellavista, amb el nom Anima’t a elaborar sabó natural a mà!. El segons, dijous 22 de novembre (17.30 h) al Centre Cultural de Bellavista, serà per elaborar productes de neteja casolans i ecològics.

Els dos tallers tindran una durada aproximada de 2 hores i cal inscripció prèvia a obresiserveis@lesfranqueses.cat o per telèfon al 93 846 76 76 i demanar per Obres i Serveis.

Excés de tòxics

Encara que no siguem massa conscients, la cistella de la compra setmanal d’una família és molt probable que inclogui algun producte amb propietats explosives, inflamables o tòxiques, el que s’anomenen residus perillosos. Són productes d’ús habitual com els de neteja i higiene, bricolatge, piles, fluorescents, bombetes, insecticides, combustibles o aparells electrònics.

Les darreres dades de la Unió Europea assenyalen que cada persona en un any genera 200 kg d’aquest tipus de residus, o sigui, que a la UE se’n generen 100 milions de tones l’any. Els residus tòxics o perillosos són un risc per al medi ambient i la salut de les persones, sobretot si no es tracten en plantes especialitzades. Per això, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus d’enguany està dedicada a potenciar un consum més responsable d’aquest tipus de residus.

Des de l’Ajuntament es recomana fer un ús responsable d’aquest tipus de residus tòxics, des de la compra fins al moment de desfer-nos-en. En el moment de comprar cal llegir les etiquetes per saber quins components porta, intentar adquirir productes menys agressius i respectuosos amb el medi ambient. Comprar opcions reutilitzables o concentrades per reduir els envasos.

 

Edicions locals