Arrenca el nou projecte de l'Escola de Música Claudi Arimany

S'hi han matriculat 80 alumnes i s'ofereixen una dotzena d'instruments a escollir

Cultura

El nou projecte educatiu de l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany arrenca el curs amb més de 80 alumnes matriculats i una dotzena d'instruments per a escollir. En centre vol afegir valor a l'espai educatiu i esdevenir també l'epicentre promotor de la música a les Franqueses.

Es defineix com a un centre obert a tota la ciutadania, a totes les edats i als diversos estils musicals i instruments. Els alumnes més petits són els del grup de nadons (0 a 2 anys). Aquest grup és un espai de socialització i gaudi de la música per als infants i de relaxació per a les famílies amb la música com a fil conductor.

A partir dels 3 anys els alumnes comencen a cursar estudis de sensibilització, iniciació, introducció a la música, música viva, creativitat musical. A mesura que avancen també hi ha la possibilitat de formar part d’un conjunt instrumental. Actualment ja n’hi ha dos amb alumnes a partir de 12 anys. No hi ha limitació d’edat i, de fet, també s’ha creat un grup d’adults per obrir l’escola a tothom.

La varietat d’instruments que s’ofereix és molt àmplia, i actualment hi ha viola, violí i violoncel –de corda fregada–, flauta travessera, saxo, clarinet, trompeta i trombó –de vent–, guitarra i baix elèctric –de corda–, percussió i piano.

Des de l’Escola Municipal de Música es treballa des de la perspectiva que l’educació com a una acció coordinada i global on hi participen tant els professors com les famílies i la societat. Com a centre promotor de la música, l’objectiu, a més de ser un centre obert, és la col·laboració amb els agents socials del municipi. La matrícula a l’EMM continuarà oberta tot el curs.

Edicions locals