Increment de l'atur a les Franqueses durant el mes d'octubre

Actualment hi ha registrades 1.094 persones sense feina al municipi, un 11,7% de la població activa

Economia

Increment de l'atur a les Franqueses durant el mes d'octubre
Increment de l'atur a les Franqueses durant el mes d'octubre

Durant el mes d’octubre l’atur va incrementar-se en 21 persones a les Franqueses, un 2% més que al setembre. A finals de mes, el total de desocupats al municipi era de 1.094 persones, xifra que situa l’índex d’atur al municipi en l’11,7%, gairebé un punt per sobre de la mitjana de la comarca.

Aquesta xifra suposa també 18 aturats menys que un any enrere, quan la xifra de desocupats era un 1,6% superior a l’actual.

L’octubre, de fet, és un mes en què tradicionalment es registren lleugers augments en les xifres d’atur, fins i tot els darrers quatre anys, quan lentament s’ha anat recuperant el mercat de treball.

Pel que fa al conjunt de la comarca, el passat mes d’octubre el Vallès Oriental va registrar un total de 21.497 persones apuntades a les oficines de treball, 265 persones més respecte al mes anterior (+1,2%).

D’aquesta manera, segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la taxa d’atur a la comarca se situa en l’11%, un 7,2% menys que ara fa just un any.

 

Edicions locals