Els jugadors locals troben lloc en els equips del seu municipi

El club que més integrants oriünds aporta en els seus equips sèniors es l'AEH Les Franqueses

Esports

Els jugadors locals troben lloc en els equips del seu municipi
Els jugadors locals troben lloc en els equips del seu municipi

Sergi Escudero

Un problema que acostuma a aflorar quan una població té equips sèniors en categories altes és que les plantilles s'omplin de jugadors contrastats vinguts d'altres indrets i es barri el pas als jugadors locals que han jugat des de petits als equips base del club. Això provoca que aquests esportistes s'hagin de buscar la vida en clubs llunyans o, en els pitjors casos, que deixin l'esport. No és el cas de Granollers, malgrat tenir conjunts en la màxima divisió estatal de l'handbol i del bàdminton, i equips potents en futbol i waterpolo.

Entre el Fraikin i el KH-7 sumen  26 jugadors sèniors. D'aquests, nou (34,62%) són de Granollers o de les Franqueses i cinc de la resta del Vallès.  En el cas del Bàdminton Granollers, dels 13 membres (69,3%) de la primera plantilla, nou són locals i un de la resta del Vallès. També el primer equip de waterpolo del CN Granollers, que juga a la Primera Divisió, suma un bon grapat de jugadors del municipi a la plantilla.

Dels 16 integrants, sis (37,50%) són granollerins i quatre d'alguna altra població vallesana. En el cas de l'EC Granollers, pertanyent a la Tercera Divisió, el percentatge disminueix significativament perquè només un futbolista, el capità Ricky Alcántara, és granollerí. Però hi ha sis vallesans més a la plantilla.

De totes maneres, el club que té més esportistes locals a les seves plantilles sèniors és l'AEH Les Franqueses. El masculí, que juga a Primera Catalana, té 12 jugadors (75%) de Granollers o les Franqueses i quatre de la resta del Vallès. En el cas del femení, a la Lliga Catalana, són set granollerins o franquesins (58,33%) i cinc vallesans més. Cap dels dos equips està format per integrants formats fora del Vallès.

 

Edicions locals