L'Ajuntament retira la placa commemorativa de l'1-O a l'escola Joan Sanpera

El regidor d'Educació explica que la retirada es va fer d'acord amb la direcció de l'escola

Política

Una de les plaques simbòliques de l'1-O
Una de les plaques simbòliques de l'1-O

L’Ajuntament de les Franqueses ha retirat la placa simbòlica que fa poques setmanes es va col·locar a la façana de l’escola Joan Sanpera per rememorar i reivindicar l’1 d’octubre de 2017.

L’escola Joan Sanpera va ser col·legi electoral durant el referèndum d’autodeterminació d’ara fa un any, i és per això que entitats i partits sobiranistes, coincidint amb el primer aniversari de l’1-O, van fer una acció per reivindicar aquella jornada col·locant a la façana de l’escola una placa amb la inscripció ‘Aquí vam votar, aquí vam guanyar’.

El regidor d’Educació, José Antonio Aguilera, va explicar durant el ple de dijous que la placa es va retirar d’acord amb la direcció de l’escola, que considerava que no era el lloc adient per a una placa d’aquestes característiques. “A nosaltres ja ens estava bé, però és cert que hi ha gent que no s’hi sent còmoda”, deia l’alcalde, Francesc Colomé.

D’altra banda, la placa que també es va col·locar en el seu moment a la façana de l’escola Guerau de Liost també va ser retirada fa dies, en aquest cas sense instrucció municipal.

 

Edicions locals