El Bisbat organitza una visita guiada a Santa Maria de Llerona

Catalonia Sacra vol donar a conèixer el valor històric i artístic de l'edifici franquesí, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

Cultura

Catalonia Sacra ha organitzat per a dissabte (11 h) una visita guiada per conèixer l’església de Santa Maria de Llerona. L’activitat El romànic al voltant de Les Franqueses: Santa Maria de Llerona, proposada pel Bisbat de Terrassa, permetrà conèixer una les quatre parròquies històriques que formen part de l’actual municipi, fruit de les franqueses, els privilegis atorgats pel comte Berenguer Ramon I el 1025, tot i que s'originaren anteriorment.

L’església de Llerona es troba documentada l’any 990. Edificada sobre les restes d’una antiga vil·la romana, l’església romànica, essencialment construïda a començaments del segle XIII, conserva també elements preromànics, així com un seguit de construccions posteriors, com la fortificació amb les dues torres del segle XV. L'església, que té un paper destacat en l’aixecament dels remences,va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). La visita serà guiada per l’historiador Kevin Noguera.

Per participar en l'activitat cal fer inscripció prèvia al telèfon 693 72 02 02 o bé al correu reserves@cataloniasacra.cat per poder garantir una bona visió i sonoritat. El preu de l'activitat és de 2 euros.

Edicions locals