'Les Franqueses per la llibertat' homenatjarà presos i exiliats polítics

Serà un espectacle musical i teatral que tindrà lloc el 8 de novembre (21 h) al Teatre Auditori de Bellavista

Cultura, Política

Gent del Vallès ha presentat el concert aquest dilluns al Teatre Auditori de Bellavista
Gent del Vallès ha presentat el concert aquest dilluns al Teatre Auditori de Bellavista

“No es tracta de fer una reflexió política, sinó humana, del que suposa estar a l’exili o tancat a la presó injustament”. Així explica Francesca Masclans, directora escènica de l’espectacle teatral i musical Les Franqueses per la llibertat, el rerefons del muntatge que el 8 de novembre (21 h) podrà veure’s al Teatre Auditori de Bellavista en favor de la llibertat dels presos i exiliats polítics.

En total hi participaran 45 actors i cantaires del municipi, de diferents grups de teatre amateur i de corals, que interpretaran escenes i peces musicals basades en els presos i exiliats polítics –llegiran cartes, reflexions, etc.–. "Serà un espectacle molt participatiu pensat per recordar els presos”, deia aquest dilluns Dolors Isart, de la comissió organitzadora. “És un acte de cultura, esforç i dignitat”, apuntava Joan Colomo, també organitzador de l’acte.

“L’escenografia serà senzilla: setze cadires buides, amb els noms dels presos i exiliats polítics, s’aniran omplint d’actors i cantaires que recitaran textos breus escrits per ells mateixos o per altres persones però que parlen d’ells”, diu Masclans, qui apunta que “hem optat per un espectacle teatral emotiu com a font d’inspiració i de reflexió sobre la seva situació”. “Són escenes boniques però alhora esgarrifoses, perquè són reals”, afegia.

El muntatge estarà dirigit per Francesca Masclans i David Cuspineda, mentre que David Pérez, que ha arranjat les cançons per a l’ocasió, dirigirà la part musical.

Les Franqueses per la llibertat, organitzat pel col·lectiu Gent del Vallès en col·laboració amb partits i entitats sobiranistes i l’Ajuntament de les Franqueses –que cedeix la instal·lació del Teatre Auditori de Bellavista–, recollirà fons per a per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

A més, està previst que el muntatge compti amb la participació de familiars dels polítics catalans represaliats, i tothom qui ho vulgui podrà fer donacions a la caixa de solidaritat en una urna que hi haurà instal·lada al mateix teatre auditori. L'entrada a l’espectacle tindrà un cost de 18 euros, i des d'aquest dilluns ja es poden comprar a través del portal www.tictactiquet.com.

Edicions locals