Alerta per la important crescuda del Congost

L'ACA activa la fase d’alerta a la conca del Besòs per superació del llindar de perill a l’estació d'aforament de la Garriga

Societat

El riu Congost al seu pas per la Garriga  I  Foto: Ajuntament de la Garriga
El riu Congost al seu pas per la Garriga I Foto: Ajuntament de la Garriga

Les fortes pluges d'aquest diumenge i matinada de dilluns, que han deixat registres propers als 100 l/m2 a la comarca, han causat alguns problemes en la mobilitat.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut a tot Catalunya 1.144 trucades per 807 incidents relacionats amb les pluges i el fort vent fins a les 7 h del matí de dilluns, 96 de les quals procedien del Vallès Oriental.

Durant les últimes hores els Bombers han rebut avisos de diferents punts de la comarca –han hagut de fer més de 50 sortides–, sobretot per desembussar baixos i punts de la via pública amb acumulació d'aigua i per retirar arbres i branques caigudes i obstacles de la calçada.

A la Garriga, per exemple, ha calgut tallar la circulació per la C-17 durant unes hores per acumulació d'aigua a la calçada, i també s'ha tallat l'accés a l'autovia per sota el pont vell. A les Franqueses s'ha tallat al trànsit la N-152 en sentit la Garriga per acumulació d'aigua sota el pont dels Gorchs. La nit de diumenge els Bombers també van haver d'intervenir en un accident a Tagamanent en sentit nord, que va provocar dos ferits de caràcter lleu.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat de l’activació de la fase d’alerta a la conca del Besòs per superació del llindar de perill a l’estació d’aforament de la Garriga, ja que durant aquets matí de dilluns el Congost baixa amb un cabal important, d'uns 76 m3/s. Es recomana evitar els accesos a la llera.

Afectacions a Rodalies

La línia R3 de Rodalies acumula retards de més de 40 minuts, mentre que la caiguda d'un arbre ha obligat a tallar la circulació a les vies entre Llinars del Vallès i Sant Celoni, ja que la R11 i la R2 han quedat sense electricitat. Poc abans de les 10 h ha quedat reestablerta la circulació.

 

 

 

 

Edicions locals